Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hihetetlen, hogy táncol ez a baba a pocakban

Szerző: Babaszoba.hu

2019. augusztus 29.

Forrás: babaszoba.hu

Ami a zenét illeti, igazán különleges ízlése van a kisbabának.

Hihetetlen, hogy táncol ez a baba a pocakban
Valószínűleg hallottál már olyasmiről, hogy ha klasszikus zenét játszol a magzatodnak a terhesség alatt, fejleszti a baba intelligenciáját. Ezt eddig tudományosan nem sikerült még alátámasztani, de az biztos, hogy a babák az anyaméhben hallják a zenét - és más hangokat is. Akkor miért ne hallgattatnál változatos zenéket a babáddal?
Daniella Guenther fotográfus pontosan így tett - a hölgy második gyermekével, egy kisfiúval várandós éppen. A szülés szeptemberben várható, de egy időre ágyban kellet pihennie a kismamának. Amíg kisfia készen nem áll arra, hogy világra jöjjön, Daniella generációja kedvenc zenéivel szórakoztatja a babát, a lista élén olyan ?90-es évekbeli slágerekkel, mint Sir Mix-A-Lot "Baby Got Back" című hip-hop nótája.
Ahogy a kismama Instagramra posztolt videójából kitűnik, a baba igazi rajongója a dalnak:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Apparently, baby got back. What else ya gonna play to your unborn child?! ????. He?s digging it. #90shiphop #babygotback #instafunny #maternity #pregnancy #nyc

Danielle Guenther Photography (@danielleguentherphotos) által megosztott bejegyzés,

Ahogy felcsendül a dal híres refrénje, az "I like big butts, and I cannot lie?, ami nagyjából annyit tesz, hogy "Szeretem a nagy hátsókat, nem hazudok", a baba azonnal mozgolódni kezd a pocakban.
A videó azonnal emlékeket idézett fel más anyukákban arról, hogy milyen dalokat imádtak gyermekeik, amíg a pocakban laktak.
A kislányom Rob Thomas Lonely No More dalára táncolt, amíg a hasamban lakott - írja az egyik édesanya, míg egy másik anyuka azt idézte fel, hogy Summer nevű két éves kislánya még mindig a Baby Got Back nagy rajongója.
Nem vitás tehát, hogy a fejlődő baba hallja a zenét, ezért hallgattasd vele a kedvenceidet, aztán az ő kedvenceit is, ha már kialakult az ízlése. Ha más előnye nincs is, legalább annyi biztos, hogy segít neked relaxálni. Ha ugyanis olyan zenét hallgatsz, amit szeretsz, az segít megnyugodnod, ami a babádra is pozitív hatással van. Szintén jó hatással van a kicsire, ha beszélsz hozzá, amíg a pocakban van: mesélsz neki, felolvasod az újságot, vagy hangosan olvasod a könyvedet. De akár te magad is énekelheted neki a kedvenc dalaidat.
(VIA)
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Ezért jó a kecsketej alapú tápszer

Speciális összetételének köszönhetően kíméli a baba gyomrát és szervezetét. Miért különleges a kecsketejből készült tápszer?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések