Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hiánycikk a bárányhimlő elleni oltóanyag

Szerző: Babaszoba.hu

2018. szeptember 19.

Forrás: PharmaOnline

Nyár vége óta hiánycikk a varicella vakcina, vagyis a bárányhimlő elleni oltóanyag mindkét verziója.

Hiánycikk a bárányhimlő elleni oltóanyag
Mindkét forgalomban lévő bárányhimlő elleni oltóanyag hiánycikk - írja a pharmaonline a Délmagyar nyomán. A Délmagyarnak az információt megerősítette Gyurisné Török Éva, a szegedi Kígyó Patika vezetője. Ő azt mondta, hogy utoljára augusztus végén kaptak ezekből a készítményekből, de úgy tudja, hogy jövő héten már ismét szállítanak varicella vakcinát. Lehet, hogy egy hétig még akadozik majd az ellátás, de nem lesz már elérhetetlen - tette hozzá.
A lap szerint megszólaltatott házi gyermekorvos, Sulyok Rita elmondta, hogy a bárányhimlő elleni oltás beadásánál egy hónap csúszás elfogadható, akár az első, akár az ismétlődő oltásról van szó, mert már az első oltás után 90 százalékos a védettség a betegség ellen, így "aki a második előtt fertőződik meg, annál is csupán úgynevezett áttöréses himlő jelentkezhet, ami néhány hólyag megjelenésével jár."
Kapcsolódó cikkeink bárányhimlő témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések