Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hiába faggatták a diákok, nem jött zavarba a tanár - TikTok videó

Szerző: Babaszoba.hu

2022. március 30.

Forrás: babaszoba.hu

Nagyon felkapott lett a TikTok-on az a videó, amiben Nancy Bullard tökéletes és szakszerű választ ad a diákjai kérdésére arról, hogy honnan is jönnek a babák.

A mother.ly portál is megosztotta a videót, amit Bullard egy közte és általános iskolás tanulói között lezajló kérdezz-felelekről rögzített, amikor visszatért dolgozni a szülési szabadságáról, és ami egyszerre humoros és kedves.
A tanár azzal kezdte, hogy mutatott egy néhány diás prezentációt a kisbabájáról, Sam-ről, és beszélt a gyerekeknek arról, hogy szülési szabadságon volt. Majd a dolog fordult egyet, és a diákok kérdéseket zúdítottak rá.
Előkerült az a kérdés, hogy megtanítja-e járni a babát, amire Bullard azt felelte, hogy mivel Sam még csak 3 hónapos, egyelőre leginkább csak fekszik és mosolyog. Ezt olyan kérdések követték, mint a "Veled alszik egy ágyban vagy az apukájával?", a "Mit eszik?", vagy éppen az, hogy "Nehéz dolog a gyerekvállalás?" (amire a tanár elismerte, hogy "elég nehéz").
Majd előkerült az a kérdés is a tanulóktól, hogy "Honnan jönnek a babák?". Egy olyan kérdés, amitől szinte minden szülő, tanár, vagy gyerekekről gondoskodó személy tartani szokott - hiszen nem egyszerű elmagyarázni a fogantatás árnyalatait, és az életkornak megfelelően válaszolni.
Bullard-nek azonban tökéletes válasza volt a kérdésre: "Egy szervből érkeznek, amit méhnek neveznek." Ami teljesen igaz is. Egyszerűen válaszolt, épp egy kicsit tudományosan, csak annyi részlettel, ami kielégíti a gyerekek kíváncsiságát, majd azonnal továbblépett a következő kérdésre.
Tökéletes választ adott a tanár diákjai kérdésére arról, hogy honnan jönnek a kisbabák (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)
Forrás: mother.ly

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések