Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hatból egy magyar gyerek külföldön születik

Szerző: Babaszoba.hu

2019. április 11.

Forrás: 24.hu

2016 és 2018 között minden hatodik magyar gyerek külföldön született. Az adatok azt is megmutatják, hogy magasabb a gyerekvállalási kedve a magyaroknak külföldön.

A 2016 és 2018 közötti időszakban 274, 6 ezer gyerek született Magyarországon, ugyanebben az időszakban külföldön 55 870 magyar gyerek született - ezt Orbán Balázs államtitkár árulta el a DK-s Oláh Lajos kérdésére - írja a 24.hu. Ez azt jelenti, hogy minden hatodik magyar gyerek külföldön született meg ebben az időszakban.
Hatból egy magyar gyerek külföldön születik
Ha nyolcéves periódust vizsgálunk, akkor 2010-2017 között összesen 92 500 külföldön született magyar gyerek volt, vagyis a magyar gyerekek egynyolcada született külföldön, de ha az elmúlt három év adatai nézzük meg, akkor már egyhatoda.
Mindez két dolgot is jelent: az adatok megmutatják, hogy milyen magas a külföldre vándoroltak aránya és jól látszik, hogy nem állt meg a kivándorlás. Másrészt azt is láthatjuk a számokból, hogy a külföldre vándorolt magyarok gyermekvállalási kedve magasabb, mint az itthon maradottaké.
Kapcsolódó cikkeink gyerekvállalás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák