Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hasfaragó tornagyakorlatok

Szerző: Latin Anikó

2003. június 24. | Frissítve: 2016. november 8.

Forrás: Baba Magazin

Otthon végezhető egyéni tornaprogramodba illessz be hasizom-erősítő gyakorlatokat. Rendszeres tornádat bemelegítéssel kezdd és minden gyakorlatot csak a kellemes kifáradásig végezz.

Kezdődhet a hasfaragás


Ne feledkezz meg a helyes légzésgyakorlatokról sem: mindig az orrodon át szívd be, s a szádon fújd ki a levegőt.

Feküdj a hátadra, a térded húzd fel, talpak a talajon kis terpeszben. Karod tedd a törzsed mellé.

Húzd be a hasad, lassan emeld fel a fejed és a vállad is. Emelkedés közben fejed tartsd a gerinceddel egyvonalban, az állad ne nyomd a mellkasod felé. Ereszkedj vissza, lélegezz jó mélyet. Ismételj néhányszor.

Háton fekve, talpak a talajon. Kezed helyezd a combodra. Innen:

Húzd be a hasad, emeld fel a fejed, vállad, a felső háti szakaszt is, közben kezed csúsztasd a térded felé úgy, hogy hátad felső szakasza még tovább emelkedjen. Fejed tartsd egyvonalban a gerinceddel. Térj vissza a kiinduló helyzetbe és ismételj néhányszor.

Talpak a talajon, terpeszben. Karod helyezd oldalra vállmagasságig. Hasad húzd be! Ezt követően:

Törzsed kissé emelve, egyik kezeddel érintsd meg az ellenoldali comb külső felét. Ereszkedj vissza és ismételd a gyakorlatot néhányszor a másik oldalon is.

Egy szék szélén ülve, kezek a csípőn. Talpak a talajon terpesztartásban, törzsed legyen egyenes, könyököd feszítsd kissé hátra. Ezután:

Lábaddal erősen kapaszkodj a talajon és dőlj hátra addig, ameddig egyenesen képes vagy tartani a gerinced. Ebben a helyzetben ringasd néhányszor felsőtested pici mozdulatokkal fel-le. Pihenés után ismételj a kellemes kifáradásig.

Összefont ujjakkal emeld karod magastartásba. Nyújtózz, majd:

Tárd szét karod oldalra vállmagasságig, és közben dőlj kissé hátra egyenes törzzsel. Térj vissza a kiindulóhelyzetbe, ismételj néhányszor lassú tempóban.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések