Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hamarosan eltűnik a gyermekbénulás a Földről

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 27. | Frissítve: 2016. október 30.

Forrás: Medipress

Noha a gyermekbénulás bizonyos értelemben már történelem, a világ egyes szegleteiben még mindig fel-felüti a fejét - derül ki az amerikai Centers for Disease Control and Prevention friss tájékoztatásából.

Hamarosan eltűnik a gyermekbénulás a földről

"Meglehetősen közel vagyunk ahhoz, hogy a gyermekbénulás végképp a múlt része legyen. Globális szinten még soha nem voltunk ilyen közel ahhoz, hogy végleg eltűnjön a betegség" - mondja Dr. Tom Frieden, a CDC elnöke.
A határokon átívelő gyermekbénulás elleni háború 1988-ban vette kezdetét. A gyerekek millióit megbénító betegség azóta lassanként megkezdte a visszavonulást: évi 350 ezerről indult a megbetegedések száma, ebben az évben viszont már csak 27 esetről érkezett jelentés globális szinten.
"Ebben az időszakban - 1988 és 2016 között - 2,5 milliárd gyereket oltottak be gyermekbénulás ellen. Ha erre nem került volna sor, további 15 millió gyerek élne bénán" - mondja a szakember.
Dr. Frieden szerint komoly problémát jelent, hogy egyes területeken - például Nigériában -, még mindig jelentenek megbetegedéseket, továbbá Pakisztánban és Afganisztánban is további lépésekre van szükség, hogy a védőoltás egy széles réteg számára legyen elérhető.
Ahhoz, hogy a gyermekbénulás már csak a történelemkönyvek lapjain tűnjön fel, még további 1,5 milliárd dollárra van szükség a CDC becslései szerint.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák