Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha nyár, akkor utazásGyerekekkel a szomszédba

Szerző: W. Ungváry Renáta

2011. június 27.

Forrás: babaszoba.hu

Néhány kipróbált ötlet, hova érdemes ellátogatni a szomszédos országokba gyerekkel.

Ausztriában

15. szülinapját ünnepli Forfel, a váregér! A népszerű "Fantasztikus Fraknó Vára" gyermek- és családi fesztiválon a fraknói várban idén nyáron immár 15. alkalommal lesz megtapasztalható, hogy éltek eleink az elmúlt évszázadokban.Forfel, a váregér ismét remek programot talált ki a gyerkőcöknek: a fazekasműhelyben például saját lovagi címerüket is elkészíthetik. A lovagi tornánál új feladatok, új állomások és egy tekergőző akadálypálya várja a legbátrabbakat. És végül a jubileum alkalmából saját Forfel-érmet is készíthetnek a gyerekek.
Öt-hat éves kortól ajánljuk.
Nyitvatartás:
2011. július 09.-31.
Minden szombaton és vasárnap 10.00-től 18.00 óráig
www.forchtenstein.at

Kalandos szórakozás

140.000 négyzetméter játék és kaland vár benneteket Ausztria legnagyobb szabadidőparkjában, a fertő-tavi Familyparkban. Itt korosztálytól függetlenül mindenkit izgalmas élmények várnak. A Meseerdőben életre kelnek a kedvenc történetek, az élményvárban, a kalandszigeten és a tanyán pedig más-más meglepetések várnak a mászási lehetőségektől az erdőkerülésig, az állatkertig és az állatsimogatóig. Az új éves bérlettel - amely az eddigi szezonbérletet váltotta le - a Familypark látogatása már 365 napon át lehetséges.
Nyitvatartás: 2011. április 02.-től október 26.-ig naponta.
Áprilistól szeptemberig: 9.00 - 18.00 óráig
Október: 10.00-től 17.00 óráig
www.familypark.atSzlovéniában
Thermal Riviera at Čatež
385 kilométerre Budapesttől óriási szabadidőparkot találtok: benne élményfürdő hatalmas, színes, kacskaringós csúszdákkal, wellnesz szolgáltatások a szülőknek, szórakoztatás a gyerkeknek, és ráadásként egy kecskelábú törpe, mint a hely védnöke. Gondtalan szórakozás és pihenés vár rátok!
Az élményfürdő belépőinek ára naponta 12-14 Euró között

Szlovákiában
Kirándulás Pozsonyba Akár egynapos kiruccanásnak is alkalmas célpont! Az állatkertben dinópark is található, a botanikus kertben fura növényeket csodálhattok meg. És remek szórakozást ígér a gyerekmúzeum ! Itt pedig böngészhetsz, hátha akad valami más, érdekes program is.

Erdélyben
Nyugalomra, csendre, sok kirándulásra vágyó családoknakSzékelyfödre utazni nem kétnapos kis kiruccanás, és mivel a gyerekek elég rosszul tűrik a nagyon hosszú autóutakat, válasszátok az éjszakai vonatozást hálókocsival és a Korona expresszel. Ez már önmagában is nagy kaland!A gyerekek garantáltan élvezni fogják, és ti is kipihentebbek lesztek, ha nem kell vezetni. Szálljatok le Madéfalván, innen nem messze található a Vándor Székely panzió. Színvonalas szállás meseszép környezetben, rugalmas konyhával, kényelmes, jól felszerelt szobákkal, a csorda pedig hajnalban és este is a panzió előtt vonul el, a kertben ott bugyog a híres forrás, melynek hihetetlenül frissítő, erősen vas ízű, jéghideg vize van. Csíksomlyó, Csíkszereda a közvetlen közelben, közepes gyalogtúrával is megközelíthetőek, de a Koronán a család összes biciklijét is magatokkal vihetitek.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák