Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha a baba utálja az autóshordozót

Szerző: Babaszoba.hu

2015. szeptember 28. | Frissítve: 2019. augusztus 16.

Forrás: Kismama magazin

A barátnőid, ismerőseid beszámolói alapján nyilván úgy tűnik, a te gyereked az egyetlen a földkerekségen, aki nem bírja a leszíjazást, csak neked jut az az öröm, hogy ahányszor útra keltek, a kicsi fejhangon vonyít a gépkocsiban ülve. Mit tehetsz?

Íme néhány tipp:

- Ha menthetetlen a helyzet, akkor lehetőség szerint kerüld vele az autózást, különösen, ha találsz neki olyan utazási formát, amit elvisel. Lehet, hogy tömegközlekedni például szeret - mert a babakocsiért odavan, vagy csatos hordozóban, kendőben rád kötve igazán biztonságosnak érzi a világjárást.
- Sok babának annyi a baja, hogy nem szeret örökké hanyatt fekve utazni, inkább kukucskálna kicsit, figyelné az üléséből is, hogy szaladnak a fák. Ha tehetitek, próbáljatok ki vele több autóshordozót (akár ismerősökét) vásárlás előtt, abból a szempontból, hogy ki lehessen látni belőle! A dönthető ülések magasabbak például.
- A hozzátáplálás megkezdésekor jó trükk, ha némi rágcsálnivalót és innivalót viszel magatokkal az útra.
- Modern mami, modern gyerek: ha van nálad okostelefon, és némi adatforgalom is rendelkezésre áll, a netről mutass neki videókat, meséket. Dvd-lejátszót is tehetsz az első ülések háttámlájára.
- Legyen nálad játék, amit a kezébe adhatsz, meséskönyv, amit nézegethet.
- Mondókázz, énekelj, mesélj, ha otthon figyel már ezekre, az autózások alatt is elvonhatod vele a figyelmét!
Ha semmi sem válik be, bízz abban, hogy hamar kinövi...

Nagy szerencse, ha elvan a baba az autóshordozóban

Kapcsolódó cikkeink:


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák