Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha a baba a VÍZÖNTŐ jegyében született(I. 21. - II. 18.)

Szerző: Podonyi Hedvig

2011. április 27. | Frissítve: 2019. február 22.

Forrás: Kismama magazin

Igazi tréfamester lehet, aki jó humorával, eredeti ötleteivel és közvetlenségével már egészen apró korától kezdve jó kedvet tud teremteni maga körül.

Ha a baba a VÍZÖNTŐ jegyében született

Amit akar, azért kitartóan tud küzdeni, legyen az a járókájából kiesett gumiállatka visszaszerzése vagy a játszótéri mászóka csúcsainak meghódítása. Ám ennek velejárójaként olykor túlságosan makacsnak is bizonyulhat: ha például a szülőkkel együtt sokáig szeretne fennmaradni esténként, vagy ha télvíz idején úgy dönt, hogy nem vesz fel cipőt, nem könnyű békésen rábeszélni a helyénvaló megoldásra.
Ilyen esetekben csak az ésszerű magyarázat, illetve a szülői következetesség segíthet. Ha minden indoklás nélkül, tekintélyünket latba vetve ráparancsolunk, azzal általában csak rontunk a helyzeten, viszont időnként már azzal is "meggyőzhetjük", ha sikerül megnevettetnünk. Amikor elérte, amit szeretett volna, érdeklődése éppoly hirtelen fordulhat teljes erővel más irányba, mint amilyen vehemenciával korábbi céljáért küzdött.
Az állandó babusgatást kevéssé kedveli, fontos számára, hogy életkorának megfelelő mértékben hagyják önállósodni. Szívesen próbál ki újdonságokat, ezért ha nem szeretnénk folyton fegyelmezni, biztosítsunk neki minél több érdekes elfoglaltságot, melyek révén új ismereteket szerezhet. Bár a legtöbb Vízöntő-gyerek egyedül is remekül el tudja szórakoztatni magát, mindegyikük hálás a jó beszélgetésekért és a kellemes társaságért. Figyeljünk kérdéseire, közös sétákon, családi programok során, vagy akár a bölcsődéből, óvodából hazafelé tartva beszéljük meg vele a világ dolgait, és ha ez plusz fáradságot jelent is, ne zárkózzunk el egy-egy népesebb gyerekzsúr megszervezésétől.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések