Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha a baba a SZŰZ jegyében született(VIII. 24. - IX. 22.)

Szerző: Podonyi Hedvig

2011. szeptember 16. | Frissítve: 2019. szeptember 2.

Forrás: Kismama magazin

Igyekszik megfelelni a szülői elvárásoknak, alkalmazkodásra törekvő és óvatos. Kicsi korától kezdve örömmel segít másoknak, akár háttérbe szorítva saját pillanatnyi érdekeit.

Szűz baba


Általában gondoskodóan viselkedik kisebb testvéreivel, társaival.
Hajlamos lehet viszont aggodalmaskodni, bizonytalankodni saját képességeit és lehetőségeit illetően, ezért szerencsés dolog, ha családjától sok biztatást és bátorítást kap. Igen gyakorlatias alkat, már kisgyerekként is meglepően gyorsan találhatja fel magát a legkülönfélébb hétköznapi helyzetekben. Szereti, ha ismeretei praktikusan alkalmazhatók, illetve szívesen tanul a gyakorlatból.
Van érzéke a részletek megfigyeléséhez és kimunkálásához, ami például rajzain is megmutatkozhat. Érdeklődést mutathat a fúrás-faragás vagy a kézművesség iránt, szívesen gondozhat növényeket. Ügyesen, fürgén mozoghat; érdemes fokozottan figyelni mozgáskészségének továbbfejlesztésére is. Szívesen gyűjthet különféle apró holmikat, és ezeket élvezettel rakosgathatja, rendszerezheti. Mindent alapos elemzésnek vet alá; kritikai érzéke fejlett. Bíráló véleményét gyakran kéretlenül is kifejti, mivel azt szeretné, hogy mindenki "vegye észre magát", és hogy rendben, kiszámíthatóan menjenek a dolgok.
A jegy képviselői többnyire fokozottan igénylik a rendet, a precizitást, a pontosságot, sőt, esetenként túlzásba is eshetnek - a Szűz jegyű gyerek számára elegendő lehet egy pöttynyi folt a ruhán, hogy ne vegye fel, vagy egy csöppnyi hiba az uzsonnára kapott almán ahhoz, hogy undorodva tolja félre... Szorgalma és józan észjárása az iskolában, majd a nagybetűs életben is legfőbb támasza lehet.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák