Baba

Ha a baba a HALAK jegyében született

Érzékeny, gyengéd és együtt érző; általában sok segítőkészséggel, figyelemmel és kedvességgel fordul környezete felé.
2011. Április 27.

Olykor akár egy rossz szó miatt is elpityeredhet, de úgyszólván azonnal kész a megbékélésre. Az okos érvekre nem mindig hallgat, de szerettei kedvéért olyasmire is hajlandó, amihez egyébként nem érez kedvet. Szívesen “gondozza” plüssállatait, babáit, az agresszívabb játékoktól, a verekedéstől viszont idegenkedhet – a “Ne hagyd magad!” típusú felszólításokat kissé értetlenül fogadhatja.

Tekintettel arra, hogy hajlamos az álmodozásra, szülei igyekezzenek jó példát mutatni neki a rend, a rendszeresség és a pontosság tekintetében. Gazdag fantáziáját megmozgatja a mesék világa, valamint a színek és formák gazdagsága; örömteli elfoglaltsága lehet a festés, színezés. Művészetek iránti fogékonysága zenei érdeklődésében is megnyilvánulhat.

“Vizes” jegyű lévén, ha van rá módja, korán rákaphat az úszásra vagy valamely más vízi sportra, amely az ő esetében mindenkor jó stresszoldónak bizonyulhat. Édesapját, férfirokonait szívesen kísérheti pecázni.

A Halak-szülött a számára ismeretlen közegben kissé bátortalanul viselkedhet, kudarc esetén könnyen feladhatja elképzeléseit, és mivel nem szívesen bánt meg másokat, gyakran mutatkozhat bizonytalannak, félénknek.

Ha a baba a HALAK jegyében született

A Halak gyerek a vízben érzi magát a legjobban

Az ilyen helyzetek azonban számára is feszültséget okoznak, így kezdettől fogva ajánlatos kíméletesen, ám határozottan döntések vállalására és tettekre sarkallni, a kitartásáért és a valós teljesítményeiért dicsérni, továbbá minden tekintetben bátorítani és biztos érzelmi támaszt nyújtani neki.

Ezeket is olvasd el:

Forrás: Kismama magazin