Baba

Gyönyörű fotók az anyává válásról

Melyik volt az a pillanat, amikor először anyának érezted magad? Amikor először tartottad a karodban a babád? Vagy amikor megtudtad, hogy gyermeket vársz?
2020. Május 08.
Gyönyörű fotók az anyává válásról (Fotó forrása: Motherly.com)

A Motherly.com arra kérte olvasóit, osszák meg velük, számukra melyik volt az a pillanat, amikor először érezték ezt a lenyűgöző, leírhatatlan érzést.

A szivárvány babám

“Négy vetélésem volt – ezután érkezett meg a szivárvány babám.” Kenzie S.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

A biológiai anyukája már vajúdott, mi pedig rohantunk a kórházba

“Akkor éreztem, amikor először a karomban tartottam. Három óránk volt rá, hogy felfogjuk, hogy fiúnk fog születni – ez volt minden, amit tudtunk.  A biológiai anyukája már vajúdott, mi pedig rohantunk a kórházba. Az örökbefogadásnak köszönhetően megáldottak bennünket egy csodálatos kisbabával, és alig vártuk, hogy vele bővülhessen a család.” Rachael S.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

Néhány órával a szülés után

“Néhány órával a szülés után történt. Ő a szivárvány babám, a három vetélésem után. Az első szavaim a következők voltak: megcsináltuk, drágám!” Bria C.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

Amikor az ikerbabáimat a mellkasomra fektették

“Öt év meddőség, egy méhen kívüli terhesség, traumatikus vajúdás és szülés után elképesztően boldog voltam, hogy végre láthatom az arcukat! Az öröm könnyei.” Colleen B.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

2 hétig nem érinthettem meg

“Anyának éreztem magam, közben pedig sírtam, mint egy csecsemő, mert a csodálatos, 32. hétre született babám követte a hangom, és egy órán át nézett engem – de nem érinthettem meg 2 hétig. Ő a mi csodánk, 6 évi meddőség után.” Kayla R.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

Úgy néznek rám, hogy tudom, hogy tudják, hogy értük vagyok

“Anyának éreztem magam már abban a pillanatban, amikor meghallottam az első szívverést a nőgyógyásznál. De amikor a gyerekeim úgy néznek rám, hogy tudom, hogy tudják, hogy értük vagyok, akkor és ott csak az anyukájuk vagyok, minden más várhat.” Claudia C.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

Másodszorra is megtörtént

“Nem ez volt a legelső alkalom, amikor anyának éreztem magam, de az első, amikor két gyermek anyukájának – ez akkor történt, amikor bemutattam a kisebb gyermekem a nagyobbnak. Varázslatos pillanat volt. Tiszta, intenzív és felforgató. Belém hasított, hogy ő többé nem egyke.” Theresia W.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

Az első bőrkontaktus

“A kisfiam 37 hetesen született, reggel 5:11-kor, 4,5 kilogrammal. Ezt a képet a születése után készítették, ez az egyik kedvencem, az első bőrkontaktus. Ez volt az első alkalom, amikor először voltunk együtt, mi ketten.” Katie N.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

A pillanat, amikor megláttam a terhességi tesztet

“Két év próbálkozás, és kilenc nappal a lombikprogram után megcsináltam a terhességi tesztet – egy nagyon halvány vonalból pedig megtudtam, hogy anyuka leszek. Több száz tesztet csináltam már előtte, és addig soha nem láttam a leghalványabb második vonalat sem.” Ashley B.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

A pillanatban, amikor a termékenységi klinika ápolónője felhívott

“Abban a pillanatban, amikor azzal hívott fel a nővér a terhességi klinikáról, hogy az eredmény pozitív, sikeres volt a megtermékenyítés. Ő a gyönyörű kisfiam, Stanly, aki 4 éves, és akinek augusztusban érkezik a kishúga.” Lisa H.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

Tökéletesen békésen aludt

“Lenéztem az újszülött kislányomra, és a létező összes szeretetet és örömöt éreztem. Éreztem a karjaimban dobogni a saját szívemet. Nem találtam szavakat a mély szeretetre, amit éreztem. Csak ültem a kórházi ágyamban, a boldogság könnyei folytak az arcomon, és tudtam, hogy mindenem megvan az életben. Tökéletes volt, annyira békésen aludt. Minden másodpercét magamba szívtam, és megőriztem emlékként a szívemben. Anyává válni a világ legjobb érzése.” Lauren M.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

Próbáltam rájönni, hogy kell szoptatni

“A kisbabám 4 napos volt, én pedig próbáltam rájönni, hogy kell szoptatni. Ekkor éreztem magam anyának. A testem még mindig úgy érezte, hogy hozzá tartozik.” Cinthia P.

Gyönyörű fotók az anyává válásról

Fotók: Motherly.com