Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyanús ez a csend, hova bújt a gyerek?

Szerző: Balányi Klári

2011. szeptember 6. | Frissítve: 2014. január 16.

Forrás: Kismama magazin

Miután megtette az első bizonytalan lépéseket, egyre gyakrabban kutathatsz utána a lakásban. Ha gyanúsan nagy a csönd, biztosan a kedvenc helyén kötött ki. Naná, hogy nem a játékaival játszik!

Anya nyomában


A tizenöt hónapos Rudi egész nap anyát követi, legszívesebben azt csinálja, amit ő. Kicsit fárasztó így a teregetés, takarítás, főzés, hiszen figyelnie kell a lába körül járkáló gyerekre is. Rudi viszont nagyon élvezi, hogy együtt dolgozhatnak. Ez a legjobb játék, mennyi érdekes dolgot csinálnak a felnőttek egész nap! Kinyílik például a mosogatógép ajtaja, és ki lehet rámolni a még langyos, csillogó, színes edényeket... illatosak is... vajon milyen lehet az ízük?

Az előszobában


Halló, bababababa... Már megint telefonálsz? Anya kimustrált mobilja, egymásba gyűrt zoknik, divatjamúlt kézitáska és még egy sereg kacat rejlik az alsó fiókban. Ez az egyéves Zita kincsestára, szeret ki- és bepakolni, és látszik, máris igazi nő, mert imád telefonálni. Igaz, csak néhány értelmes szóra emlékeztető dolgot mond, de a halandzsabeszéd dallamában anya magára ismerhet.

A hifi előtt


Forog, zúg, sistereg! A tíz hónapos Dani még csak négykézláb barangolja be a lakást, de már felfedezett néhány izgalmas dolgot. A legérdekesebb közülük a hifi. Ha sikerül bekapcsolnia, márpedig sikerül, akkor élvezettel forgatja az állomáskereső gombot. Miért jó neki ez az idegesítő zaj? - csodálkozik anya. A gyereknek azonban hatalmas élmény, hogy ennyire hallhatóan tapasztalja ténykedése eredményét. Ezt én csinálom, hallod, anya?

A tesója cuccai között


Ha nem veszik észre időben, Luca lerámolja bátyja íróasztalát és könyvespolcát, kipakolja táskáját és fiókjait. Másfél évesen ugyanis még nagyon izgalmas mindaz, ami iskoláskorban sokszor unalmasnak bizonyul. Ha a tiltott tudományhoz nem fér hozzá, megelégszik saját képeskönyveivel is. Hosszasan lapozgatja, nézegeti őket - előbb-utóbb valamennyi a földön köt ki.

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések