Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Gyakori kérdések homeopátiás kezelésekkel kapcsolatban

Szerző: Babaszoba.hu

2010. június 22. | Frissítve: 2016. december 1.

Forrás: babaszoba.hu

Összegyűjtöttünk párat a homeopátiával kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdések közül, és szakértői választ is kaptunk rájuk. Cikkünket mindenkinek ajánljuk, aki bővebb információt szeretne az ilyen kezelésekkel kapcsolatban!

Gyakori kérdések homeopátiás kezelésekkel kapcsolatban

 • Vannak a homeopátiás gyógyszerek hatékonyságát bizonyító klinikai vizsgálatok?
  - Igen, nagy számban állnak rendelkezésre ilyen vizsgálatok, egyrészt a homeopátiás gyógyszergyártók, másrészt független kutatócsoportok, klinikák által lefolytatott vizsgálatok.

 • Törzskönyvezettek a homeopátiás gyógyszerek?
  - Igen, a homeopátiás gyógyszerek, mind a monokomponensű, azaz egyetlen alapanyagból készült, mind a komplex, azaz többféle homeopátiás szert tartalmazó gyógyszerek törzskönyvezettek.
 • Hogyan és mikor szedhető homeopátiás szer?
  - A homeopátiás szer bármikor szedhető, tehát nincs olyan életszakasz, ami kizáró ok lehetne.
  - A gyakorlatban a homeopátiás golyócskákat nyelv alatt kell elszopogatni, és utána nem szabad 15-30 percig enni és inni. A száj legyen tiszta a szer bevétele előtt! Amikor válsághelyzet van, például sérülés, vagy magas láz, akkor értelemszerűen nem tudunk erre odafigyelni, de ez nem gond, a lényeg, hogy adjuk a szert a betegnek!
  - Egyszeri adag 5 golyócska!
  - A golyócskákat nyelv alatt kell elszopogatni, de adhatjuk úgy is, hogy üvegpohárban, pici vízben feloldjuk a golyócskákat, például: csecsemőknek, felnőtt vagy gyermek betegnél sérülés vagy nagyon intenzív tünetek esetén!
  - Fontos, hogy a homeopátiás szer szedése közben ne használjunk erős illatú és aromájú készítményeket, például mentolos, kámforos kenőcsöket, fogkrémet! És tartsuk is távol a homeopátiás gyógyszeres fiolákat is ezektől!
 • Gyermekek és csecsemők szedhetik a homeopátiás gyógyszereket?
  - Igen, csecsemők és gyermekek is szedhetik a homeopátiás szereket, minden kockázat nélkül! Fontos, hogy az esetlegesen szükséges antibiotikumos vagy más gyógyszeres kezelés mellett is adhatóak a homeopátiás szerek!
  - Üvegpohárban, pici vízben oldva adhatjuk be a csecsemőknek a kiválasztott szert!
 • Túladagolható a homeopátiás szer? Mit tegyünk, ha a gyermek véletlenül túl sok homeopátiást szed be, vagy esetleg az egész fiolát beveszi, elszopogatja?
  - A gyermeknek ilyenkor sem lesz semmi baja, hiszen a homeopátiás szert nem lehet túladagolni. A hatás alapvetően nem az elfogyasztott golyócskák számától, hanem attól függ, hogy hányszor vesszük be a szert. Mi a teendő ilyenkor? Ha a gyermek már elég nagy, akkor adjunk neki mentolos cukorkát! Ha nem, akkor adjunk neki a szokásos gyógyteából, ami általában aromás is!
 • Hozzá lehet szokni a homeopátiás szerek szedéséhez?
  - Nem, a homeopátiás szerekhez nem lehet hozzászokni, mivel a hatásuk nem egy bizonyos kémiai reakcióhoz, vagy receptor-kötődéshez kapcsolható, hanem a homeopátiás szer hatása azon alapszik, hogy viszonylag kicsi ingerrel az egész szervezetre képes hatni, mégpedig az öngyógyító mechanizmusok elindítása által.
 • Van-e mellékhatása a homeopátiás szereknek?
  - Nem, a homeopátiás szerek megfelelően alkalmazva (a hígítás és szedés betartásával) nem okoznak mellékhatásokat!
 • Adható a homeopátiás szer más gyógyszerekkel egyszerre?
  - Igen! A homeopátiás szerek nem ott fejtik ki hatásukat, ahol a hagyományos gyógyszerek, így a kölcsönhatás kockázata nélkül alkalmazhatóak heveny megbetegedések ellátására. Krónikus gyógyszerelés mellett, illetve ha a heveny helyzetre kapott a beteg pl. antibiotikumot vagy gyulladáscsökkentőt nyugodtan adhatunk homeopátiás szert is!
  - A homeopátiás szerek gyorsítják a gyógyulást és csökkentik a szövődmények kialakulásának kockázatát!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések