Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fürdés közben sír a baba

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 8. | Frissítve: 2017. augusztus 16.

Forrás: Kismama magazin

Az első hetekben a legtöbb újszülött sír fürdetéskor, ám ne aggódjunk, nem a vizet utálja. Egyszerűen a vetkőzéssel, törölközéssel, öltöztetéssel járó abajgatást tűri rosszul.

Valószínűleg szopásra számít, ha kézbe vesszük, és csalódik a hosszas várakozás miatt. Lehet, hogy megijedt a bizonytalan helyzetben, nem találtuk el a víz hőfokát, arcába fröccsent a víz. Néhány hét elteltével határozottan megkedveli a fürdéssel járó simogatást, masszírozást, krémezést, meleget.
Előfordulhat, hogy az a baba, aki hónapokig imádta a fürdést, váratlanul kétségbeesetten üvölteni kezd, ha vízbe akarjuk tenni. Lehet, hogy egyszer kellemetlen meglepetés érte a kádban, és most fél, ám enélkül is kialakulhat átmeneti idegenkedés. Különösen az arcon lecsorgó víz ijeszti meg a kicsiket. Hajmosáshoz ezért használjunk védőpántot.

Eleinte minden kisbaba sír fürdetéskor

A már állni tudó baba gyakran csak leülni nem akar a kádban. Felesleges minden este felzaklatni a fürdéssel, inkább alkalmazkodjunk rugalmasan hozzá, és próbáljunk ki új tisztálkodási módszereket. Dörzsöljük le olajos törlőkendővel, majd vizes mosdókesztyűvel. Az is elegendő, ha csak beleáll a felnőttkádba, és lemosogatjuk. Talán viccesnek találja a csikiző zuhanyozást, vagy ha együtt fürdünk vele a nagy kádban. Néhány hónap elteltével nyoma sem marad a "víziszonynak".
Jó ötlet, ha beszerzel néhány játékot a fürdőszobába is. Egy-két színes gumikacsával máris vidámabban telik a fürdetés ideje, de a kiürült fürdető tubusok, flakonok is tökéletesen megfelelnek erre a célra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák