Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fulladásveszélyes játszószőnyegeket talált a fogyasztóvédelmi hatóság

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 26.

Forrás: MTI

Fulladásveszélyes játszószőnyegeket talált és a fogyasztóvédelmi hatóság, laboratóriumi vizsgálatnál az ellenőrzött 12 fajta játszószőnyegből 7-nél a vizsgálat során darabkák váltak le.

Fulladásveszélyes játszószőnyegeket talált a fogyasztóvédelmi hatóság

A húzóvizsgálatnál azt ellenőrzik, hogy a kisgyermek a játszószőnyegből - azt harapdálva, rágva, illetve a kezével húzva - le tud-e választani olyan kis részeket, amelyek akár fulladást vagy maradandó károsodást okozhatnak - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-vel. .
Egy termék az akusztikai követelményeknek sem felelt meg, miután a játszószőnyegek zenélő részei által kibocsátott hang ereje a megengedettnél nagyobb volt, ami halláskárosodást idézhet elő.
A tájékoztatás szerint a kifogásolt termékek Kínából és Malajziából érkeztek, illetve egy azonosíthatatlan származású volt, márkaneveik: EVA PUZZLE MATS, SUN TA TOYS és Baby Mix.
Hangsúlyozták, hogy a hatóság a nem biztonságos termékeket kivonatja a forgalomból.
Az évek óta rendszeresen tapasztalt hiányosságok miatt a gyermekjátékok továbbra is kiemelt szerepet kapnak a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálati programjában - olvasható az NFH közleményében.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák