Baba

Fotó igazolja, hogy milyen csodálatos az anyatej

Az anyatej valóban igazi folyékony arany. Ez a közösségi médiában közzétett fotó biztosan téged is ámulatba ejt.
2017. Február 17.

A szoptató anyák közössége (@bfmamatalk) egy olyan csoport az Instagramon, ahol az újdonsült anyák megoszthatják gondolataikat a szoptatásról.

A két fajta tej

Itt posztolta egy édesanya az alábbi képet két zacskó lefejt anyatejről, melyek merőben eltérőek: míg az egyik kissé sárgás színű, a másik teljesen fehér. És hogy mi ebben az érdekes? Az, hogy mindkettő ugyanattól az anyától származik.

Az édesanya (Chelsea Pryce) osztotta meg ezt a fotót a következő szöveggel: Sokan kérdezik, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy anya képes tökéletesen személyre szabott anyatejet termelni, amikor egynél több gyermeket szoptat… “Osiris (2 éves) éppen beteg volt, Hendrix (3 hónapos) ellenben makkegészséges. Külön mellből szoptattam őket minden nap, hogy a kisebb nehogy megfertőződjön. Osiris lefejt teje látható a bal oldalon, Hendixé pedig a jobb oldalon. A melleim a gyermekeim igényeihez mért legtáplálóbb tejet termelték ez alatt az időszak alatt. A testünk tényleg csodákra képes” – írta Chelsea Pryce.

Fotó igazolja, hogy milyen csodálatos az anyatej

Chelsea Pryce kétfajta teje

Ez nem az első alkalom, hogy ilyesmivel találkozunk. Korábban egy másik anya osztott meg hasonló képet a közösségi médiában – ő, mikor a gyermeke beteg lett, arra lett figyelmes, hogy egyszer csak a kolosztrumhoz hasonló anyatejet kezdtek termelni a mellei. A baba nyálmirigyei képesek azt az üzenetet közvetíteni, hogy beteg, melyet az anya teste érzékel, és a gyermek igényeihez igazítja a tej összetételét. Ez történt Pryce esetében is… a különbség csak az, hogy nála mindössze az egyik mellben kezdett más összetételű tej képződni, hogy a beteg gyermekét megfelelően táplálhassa.

Ahogyan a fotó kommentelői is megjegyezték, az anyatej összetétele a nap folyamán is változik és attól is függ, hogy mit eszik az édesanya. Ebben az esetben viszont egyértelműen csak arról van szó, hogy az anyatej komponensei képesek úgy változni, hogy azok mindig a baba igényeit elégítsék ki. És ez egyszerűen fantasztikus.

Kapcsolódó cikkek: