Főszerepben a kompót!
Szerző: Babaszoba.hu
2013. február 22. | Frissítve: 2016. november 9.
Forrás: babaszoba.hu
A téli időszakban nehéz friss gyümölcshöz jutni. Ilyenkor jönnek jól a nyáron eltett finomságok, amelyekből nyugodt szívvel készíthetsz pürét a babának és finom vacsorát az egész családnak. Vegyük először a nagy kedvencet, az őszibarackbefőttet!

Vedd elő a barackbefőtteket
Barackleves

egy nagy őszi barackkompót (tíz darab fél barack),
négy szem szegfűszeg,
egy darab fahéj egyben,
fél citrom,
két evőkanál cukor,
két deci tejszín vagy joghurt,
pirított mandula
A barackokat lecsöpögtetjük, a levét félretesszük. 1,5 deci vizet négy szem szegfűszeggel, egy kis darab fahéjjal, három szelet citrommal mérsékelt tűzön tíz percig forralunk. Szűrőkanállal kivesszük a fűszereket, majd hozzáadjuk a kompót levét. 2 deci tejszínt vagy joghurtot a forrásban lévő levesbe öntünk, közben kevergetjük.
Hozzászólások