Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fogyókúra: többet eszünk, ha amerikai konyhában étkezünk

Címkék:

fogyókúra

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 14. | Frissítve: 2016. szeptember 15.

Forrás: Medipress

Minden kompetens étteremkritikus komoly hangsúlyt fektet a környezetre is, amelyben az étel felszolgálásra kerül, hiszen a finomságok élvezhetősége nagy mértékben függ a külső körülményektől is.

Fogyókúra: többet eszünk, ha amerikai konyhában étkezünk

Az Environment and Behavior című szaklapban publikált anyag szerint még ennél is komolyabb hatással van a környezet az ételhez való viszonyunkra. Kim Rollings, a University of Notre Dame's School of Architecture munkatársa és Nancy Wells, a Cornell University környezeti szakpszichológusa 57 főiskolai hallgató bevonása segítségével vizsgálta ezeket a hatásokat.
A kutatás során paravánok segítségével rendeztek át konyhákat és étkező területeket, miközben svédasztalos jellegű étkeztetésre került sor. A különböző létszámú csoportokba osztott hallgatók reakcióit a szakemberek kétoldalú tükör segítségével figyelték.
"Bár kétségkívül további kutatásokra van szükség, minden jel arra mutat, hogy ha egyterű konyhában étkezünk, ahol jobban rálátunk a teljes étkészletre, nagy a valószínűsége annak, hogy többször is felkelünk, hogy megpakoljuk a tányérunkat. Ebben az esetben egyértelmű, hogy többet is eszünk" - mondja Rollings.
Kiderült, hogy valahányszor egy hallgató felkelt, hogy hozzon még magának valamit, átlagosan 170 kalóriával többet fogyasztott a nyílt terű étkezőhelyiségben, mint a zárt terűben, vagyis amiben paravánok választották el egymástól az egyes szekciókat.
A szakember szerint az amerikai konyha jellegű közös étkezőhelyiségek baráti összejövetelek szempontjából hasznosak, de kétségkívül több étel elfogyasztását eredményezik.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések