Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fodrászkodás otthonÍgy vághatsz csinos lányfrizurát

Szerző: Balányi Klári, szakértő: Máramarosi Rita edző

2011. április 22. | Frissítve: 2015. december 30.

Forrás: Kismama magazin

Középhosszú hajat nem is olyan bonyolult vágni. Ha van megfelelő fodrászollód és egy kis bátorságod, remek új frizurát varázsolhatsz a lányodnak.

A kisfiúk hájvágásánál működő trükköket itt is bevetheted, hiszen a kislányok sem képesek hosszan és nyugodtan ücsörögni. Fontos a megfelelő szerszám és a nyugodt körülmények. Érdemes ünnepi alkalomnál egy-két nappal korábbra időzíteni, hogy szükség esetén még fodrászhoz is elmehessetek egy kis igazításra.Húzz ovális választékot a fej felső harmadán. Mintegy öt centivel az egyik fül fölött indítjuk a fésűt, hátrafelé haladunk, és a másik fül fölött ugyanabban a magasságban fejezzük be a "skalpolást". A bekerített hajmennyiséget tűzd megtekerve a fejtetőre. Húzz még egy vízszintes választékot a tarkó fölött két centiméterrel, és ezt a részt is tűzd fel.


A lelógó hajat fésüld simára, és a hajvégeket vágd a kívánt hosszra. Az egyik oldalon kezdd, és haladj tincsről tincsre: fésülsz, vágsz és így tovább. A hajat a fésűvel vagy ujjaid között tarthatod. A következő tincset mindig az előző hosszához igazítsd.


Leereszted a következő emelet hajat, kifésülöd, és az alsó réteg hosszúságára vágod. Szebb a frizura esése, ha kicsit rövidebbre vágod ezt a réteget, végül a legfelső tekercs haj következik. Ezt is valamivel rövidebbre vágd, mint az előzőt.Ha frufrut akarsz vágni, fésüld hátra a hajat, és húzz bele háromszög alakú választékot. A háromszög két csúcsa a halántékoknál van, a harmadik pedig a fejtető felé mutat. Ezt a tincset húzd előre, a többit hátul fogd össze. Vízszintesen a szemöldökök alatt vágd a hajat, száradás után ugyanis rövidebb lesz, ne nyírd túl! Az olló hegyével alulról néhányszor belecsippenthetsz a frufru végébe, így természetesebb lesz az esése.Fodrászkodás otthon


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák