Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Fergeteges gyerekbarát hétvége a Dél-Dunántúlon

Szerző: Fodor-Kassai Mónika

2011. október 14.

Forrás: babaszoba.hu

A közeledő hétvége kisgyerekeseknél mindig fejtörést okoz: mi legyen a közös program? A játszótér-játszóház-családlátogatás Bermuda-háromszögéből van menekvés: irány Dél-Dunántúl!

Katica-tanya, Bikali élménybirtok, Bóbita bábszínház, Mecsextrém - egy hétvégére jó nagy falat!Hogy miért éppen hazánk déli csücske? Mivel sehol nem találhatók olyan nagy koncentrációban gyerekbarát helyszínek, mint ott. Első állomásunk a festői Zselic dombságban fekvő, patcai Katica-tanya, ahol a lurkók közeli ismeretséget köthetnek mindennemű háziállattal, kültéri játékok hadával, kedvükre csatázhatnak a rönkvárban, hancúrozhatnak a hancúrpajtában, vagy kézműveskedhetnek a bütyköldében. Következő úti célunk a Puchner-birtok Bikalon, ahol egy valósághű reneszánsz kisváros mindennapjaiba csöppenünk. Az élménybirtokon megismerkedhetünk a korabeli mesterségekkel, reneszánsz fogadóban fogyaszthatjuk el az ínycsiklandó étkeket, miközben a személyzet korhű ruháiban gyönyörködhetünk. A kis házak, vendéglők épületei, valamint a hatalmas fából épített lelátó egyaránt lenyűgözőek - utóbbiról csodaszép kilátás nyílik a környékre. A lovagi tornán nem tudom eldönteni, ki izgul jobban, a kisfiam vagy én. Egy pillanatra elhiszem, hogy az egyik lovag eszméletlenül fordul le a lóról... de nem, csak hibátlan az előadás! Az izgalmakat a kastélyszálló wellnessközpontjának pazar marokkói fürdőjében vezetjük le.

A legszebb déli város

Másnap irány Pécs: a szülőknek is jár a kultúra, de élvezni csak akkor tudjuk, ha gyerkőceink nem unatkoznak. A Vasarely-múzeumban a felnőtteknek tárlatvezetést tartanak, ezalatt a gyerekeket játékos, interaktív programmal kötik le. És közben még valami kultúra is ragad rájuk. Az elvarázsolt Zsolnay-negyedben található Bóbita bábszínház viszont a felnőttek számára tartogat meglepetéseket: amíg az aprónép az interaktív szobában nyúzza a szebbnél szebb bábokat (mindent a kéznek!), majd saját kezűleg - némi profi segítséggel - bábokat gyárt, alkalmunk nyílik a Hincz család százévesnél is régebbi bábjaiban gyönyörködni a bábmúzeumban. Vitéz László és a csúnya Ördög visszaidézi a gyerekkorunkat, amit aztán a Mecsextrém parkban újfent megélhetünk! Húsz méterrel a talaj fölött, testi épségünket két karabinerre bízva egy pillanatra talán megbánjuk, hogy olyan nagy volt a szánk a gyerek előtt, de a feladat teljesítése felett érzett büszkeség hamar kárpótol. Száguldás az erdei bobbal, trambulin, rodeóbika, óriáscsúszda vár még bennünket, mielőtt visszaindulnánk Pestre. Egy dolgot felejtettünk el csupán ezen a hétvégén: unatkozni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések