Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezzel előzhető meg a forró autóban felejtett gyerekek halála

Szerző: Babaszoba.hu

2019. június 25.

Forrás: MTI

Izraeli egyetemisták egy olyan rendszert dolgoztak ki mesterséges intelligencia alkalmazásával, amellyel megelőzhető a felforrósodott gépkocsiban felejtett gyermekek halála.

A haifai Izraeli Műszaki Egyetem (Technion) egyetemistái által kifejlesztett rendszerben egy fejlett hőérzékelőt építenek be a hátsó ülésen lévő gyermekülés elé, amelyet összekötnek a cigaretta öngyújtóval. A szenzor képes arra is, hogy felvételt készítsen az ülésben lévő gyermekről.
Ezzel előzhető meg a forró autóban felejtett gyerekek halála

A szenzor az adatokat eljuttatja egy mini számítógéphez, a mesterséges intelligencia elemzi a helyzetet, gyors döntést hoz és riaszt.
A rendszer a gépkocsiban lévő hőmérséklet alapján többször is képes riasztani, először csak egy figyelmeztető fényjelzés gyullad fel, majd figyelmeztető hangjelzés szólal meg és ha kell, SMS-üzenetet küld az autót vezetőnek.
A riasztási rendszerbe bekapcsolják a mentőket is, akik távirányítással képesek kinyitni az autó ajtóit és ablakait.
Az új rendszer egyedülállóságát az adja, hogy könnyű és egyszerű beépíteni, használni, megbízható - kizárja például a hamis riasztást -, olcsó és nincs hozzá szükség speciális biztonsági ülésre sem.
Az izraeli kormány adatai szerint az elmúlt tíz évben 755 gyermeket felejtettek gépkocsikban, közülük 30 meghalt a felforrósodott autóban.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák