Egyéb

Ezt kell tudni a pótszabadságok kivételéről

Alapszabadság mindenkinek jár, az életkor szerint további napok, szülőként pedig pótszabadság is. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat a pótszabadságról.
2022. Július 27.
Ezt kell tudni a pótszabadságok kivételéről (fotó: Getty Images)

A munkavállalónak a munkában eltöltött idő után minden évben szabadság jár, ez az alapszabadság, amely 20 munkanap. Kiegészülhet az alapszabadság további napokkal, ezt nevezzük pótszabadságnak. Alapja lehet az életkorunk, a megváltozott munkaképesség vagy az, hogy hány gyermekünk van.

Gyerek után járó pótszabadság, apai pótszabadság

A munkavállalónak a tizenhat évesnél fiatalabb egy gyermeke után kettő, két gyermeke után négy, kettőnél több gyermeke után összesen hét, ikrek esetén hét, fogyatékkal élő gyermek után két munkanap pótszabadság jár. A pótszabadság körébe tartozik az apai pótszabadság is, ami a szülés után jár az apának, 5 munkanap, amit két hónapon belül ki kell venni.

Így kell igényelni a pótszabadságot

A pótszabadságot mindkét szülő igénybe tudja venni, ennek feltétele, hogy a szülő egy háztartásban éljen a gyerekével, gyerekeivel. A gyermek után járó pótszabadság igénybevételéhez a munkavállalónak minden év elején nyilatkoznia kell a gyermekei számáról, életkoráról, egy háztartásban él-e velük, stb., ennek alapján tudja a munkáltató eldönteni, hogy jár-e és ha igen, hány nap pótszabadság. Ezt egy nyomtatványon tehetjük meg, ahol tehát minden fontos adat szerepel.

Életkor után járó pótszabadság

Pótszabadság nemcsak a gyerekeink után, hanem életkorunk alapján is jár, 25 évesen illet meg 1 nap, 28 évesen 2 nap, 39 évesen 7 nap, 45 évesen 10 nap, nagyjából azzal számolhatunk, hogy 2 évente kapunk 1 extra napot.A pótszabadságról tudni kell, hogy annak 7 napjáról a munkavállaló rendelkezik (kivéve a munkába állas első 3 hónapját), a többi napról a munkaadó dönt. Mindkét félnek 15 napos bejelentési kötelezettsége van, azaz ennyivel előtte szólniuk kell a másik félnek a szabadságról.Fontos tisztában lenni azzal, hogy a munkatörvénykönyv szerint az adott évről csak maximum 5 nap szabadnap vihető át a következőre évre, az is csak akkor, ha folyamatos, azaz előző évben megkezdett szabadság folytatásáról van szó. Bizonyos kivételes esetekben lehetőség van arra, hogy ezt a határt kitoljuk következő év március 31-ig, de fontos kitétel, hogy a napok száma ekkor sem haladhatja meg a szabadság egynegyedét.(forrás: ado.hu, officina.hu)