Baba

Ezért olyan különlegesek az októberi babák

A narancssárgára, vörösre változó fák, a töklámpások ideje az október, ami az ősz talán legkülönlegesebb hónapja - és természetesen az októberben született kisbabák is legalább ennyire különlegesek! Többek között az alábbiak miatt!
2019. Október 01.
Ezért olyan különlegesek az októberi babák (Fotó: iStock)

Tehetségesek lesznek a sportokban

A témában készült kutatások szerint az októberben született babák a jövő sportcsillagai. Egy 2014-ben, az iskolás gyerekek állóképességéről és erőnlétéről szóló tanulmány azt találta, hogy az októberi gyerekek mindenkinél ügyesebbek és erősebbek voltak, leszámítva a szeptemberi és novemberi születésűeket. A kutatók úgy vélik, ez összefügg azzal, hogy a várandósság során több napfény érte a kismamát, és így magasabb a magzat D-vitamin szintje is. Az északi féltekén született gyerekek közül az októberben világra jöttek nagyobb csont- és izomtömeggel is rendelkeznek. Aki pedig több izommal születik, az hamarabb aktívabbá válik, és korábban részt tud venni a sportokban.

Vezetői ambíciók

Az amerikai elnökök közül több született októberben, mint bármikor máskor az évben, ezért jó eséllyel lehet az októberi gyerekeknek vezetői ambíciója. Olyan elnökök születtek októberben, mint John Adams, Rutherford B. Hayes, Chester Arthur, Teddy Roosevelt, Dwight D. Eisenhower vagy Jimmy Carter.

Kevésbé valószínű, hogy a hónap végén születnek

Október utolsó napja Halloween, azonban a statisztikák szerint nem születnek annyian ezen a különleges napon, mint például februárban Valentin-napkor, vagy egyéb ünnepekkor az évben. A Yale Egyetemen végeztek erre vonatkozóan egy kutatást, amely szerint a kismamák tudat alatt nem szeretnék, hogy gyermekük ezen a napon jöjjön világra.

Várhatóan nagyon hosszú életük lesz

A Chicagói Egyetem végzett egy kutatást 2011-ben, amely szerint az októberben született emberek szignifikánsan nagyobb valószínűséggel élik meg a 100. születésnapjukat is, szemben az áprilisban születettekkel.

Kisebb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata

Egy tanulmány megállapította, hogy az októberben született személyeknél alacsony a kockázata a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek. Ez magyarázhatja azt is, miért élhetnek meg akár nagyon magas életkort is.

Jó a mentális egészségük

Az októberben született embereknek általában nagyon jó a mentális egészsége, és nagyon kicsi az öngyilkossági hajlam is azoknál, akik ilyenkor látták meg a napvilágot. Így a fizikai egészség mellett mentális problémák miatt sem kell annyira aggódniuk.(Cikk forrása: mother.ly)Kapcsolódó írásaink: