Baba

Ezért olyan különlegesek az augusztusi babák

Az augusztusi forróság már önmagában egy plusz kihívás a szülésnél. De ennek a hónapnak rengeteg pozitívuma van azokra a babákra nézve, akik ilyenkor jönnek világra - ők ugyanolyan ragyogó kis napsugarak lesznek, mint az augusztusi időjárás.
2019. Augusztus 06.
Ezért olyan különlegesek az augusztusi babák

Nagyobb babák lehetnek

A statisztikák szerint a nyáron világra jött gyerekeknek nagyobb a születési súlyuk, mint a többi évszakban születetteknek. Ennek pedig mind rövid, mind hosszú távon lehetnek pozitív hatásai.

Magasak lesznek

Ugyanaz a kutatás, amely a nagy születési súllyal is foglalkozott, megállapította, hogy ezek a babák felnőttkorukra magasabbak lehetnek az átlagnál. Ezt a napsütéssel, és a D-vitaminnal hozták összefüggésbe, amely nagyobb mértékben jut az anya szervezetébe a szülés előtt.

A D-vitamin egyéb előnye

A több napsütés a várandósság hónapjaiban azért is pozitív, mert ennek hatására sokkal kisebb esélye van az olyan mentális problémákra való hajlamnak, mint a bipoláris zavar az augusztusi születésűeknél. A D-vitaminnak lehet ehhez is köze, de a pontos okot még nem tudják a kutatók.

A szerencse gyermekei

Egy 2005-ös tanulmányban arra jutottak, hogy a március és augusztus között született emberek nagyobb arányban (47,9%) érzik magukat szerencsésnek, mint az őszi-téli hónapok szülöttei (44,9%). Emiatt az is valószínű, hogy az augusztusi gyerekek pozitívabb attitűddel rendelkeznek, általában vidám, optimista szemléletűek, hiszen ez is összefügg azzal, hogy mennyire érzik magukat szerencsésnek.

Ők lesznek a legidősebbek vagy a legfiatalabbak az osztályban

Számos kutatás foglalkozik azzal, hogyan teljesítenek az augusztusban született gyerekek az iskolában attól függően, hogy mennyi idősen kezdték az iskolát. Legutóbb floridai középiskolásokat vizsgáltak, és arra jutottak, hogy az augusztusban született tanulók kisebb arányban mentek főiskolára, egyetemre, mint a szeptemberben születettek. Ez általában azokra az augusztusi gyerekekre volt igaz, akik a legfiatalabb tanulók voltak az osztályban. A kutatók szerint éppen ezért annyira fontos döntés óvodáskorban, hogy halasszon-e egy évet a gyerek iskolakezdéskor.

(VIA)

Kapcsolódó írásaink: