Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért olyan különlegesek az áprilisi babák

Szerző: Babaszoba.hu

2019. április 27.

Forrás: babaszoba.hu

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a születési hónapunk befolyásolja a személyiségünket, egészségünket - még akkor is érdemes ezekkel tisztában lenni, ha nem hiszünk az asztrológiában. Lássuk, milyenek az áprilisban született babák!

Inkább éjjeli baglyok, mint hajnali pacsirták

A Sleep című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a tavasszal és nyáron született gyerekek hajlamosabbak későn ágyba bújni, ám reggel tovább aludni, vagyis inkább az éjjeli baglyok közé tartoznak.
Milyenek az áprilisi babák?

Optimistábban szemlélik az életet

Egy, 2014-es magyar kutatás szerint a tavaszi hónapokban, vagyis márciusban, áprilisban vagy májusban születettek általában magasabb pontszámot érnek el az ún. hipertimikus skálán, vagyis pozitívabban látják a világot, optimistábbak, vidámabbak és beszédesebbek, mint azok, akik a hidegebb, téli hónapokban jönnek a világra. 

Született vezetők

A márciusban és áprilisban született gyerekekből felnőttként nagyobb valószínűséggel lesz vezető beosztású, mint például a nyáriakból. Ezt 375 cégvezető születési időpontjának összevetéséből állapították meg. A szakemberek szerint ennek az egyik oka az lehet, hogy a tavaszi születésűek az idősebbek közé tartoznak az iskolai osztályokban, vagyis valószínűleg jobban is teljesítenek és könnyebben veszik át a vezető poziciót a néhány hónappal fiatalabbakkal szemben. 

Ritkábban érinti őket az asztma

Tavasszal és nyáron több az allergiát okozó részecske a levegőben, és ha az élet korai szakaszában találkozik valaki ezekkel, akkor valószínűleg hatékonyabban reagál rájuk az immunrendszere, vagyis, kevésbé veszélyezteti őt az asztma és az allergia.

Korábban kell kezdeni náluk a fényvédelmet

Az áprilisi babák egyszerűen többet vannak a szabadban, vagyis sokkal több napfény éri a bőrüket már az első hónapokban is, éppen ezért felnőttként nagyobb náluk a melanóma rizikója. Érdemes már korán megtanítani nekik, hogy rendszeresen használjanak fényvédő krémet! 

(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák