Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért olyan különlegesek a júniusi babák

Szerző: Babaszoba.hu

2018. június 9. | Frissítve: 2019. június 25.

Forrás: babaszoba.hu

Júniusban született a kisbabád, esetleg pont erre a hónapra vagy kiírva? Íme 5 tudományosan is bizonyított érdekesség, miért is olyan különlegesek a nyári csöppségek!

Kevesebbet alszanak

A tavasszal és nyáron született emberek általában később fekszenek le, mint azok, akik ősszel vagy télen születtek - olvasható a Sleep című szakmai folyóiratban megjelent tanulmányban. Vagyis, valószínűbb, hogy a júniusi babákat nem lesz túl könnyű bevarázsolni a kiságyba.
Optimistábbak, lelkesebbek a nyári babák

Lelkesek és optimisták

Jó néhán kutatás foglalkozott már azzal, meghatározza-e a temperamentumunkat az, hogy mikor születtünk. A nyári születésűek általában sokkal lelkesebbek, optimistábbak, vidámabbak, összességében pozitívabban szemlélik a világot, mint azok, akik ősszel vagy télen születtek. 

Hajlamosabbak az érzelmi hullámzásra

Nemcsak a pozitív életszemlélet lehet jellemzőbb a júniusi gyerekekre, hanem az is, hogy hajlamosabbak az érzelmi hullámzásra. Vagyis, könnyen elveszítik a lelkesedésüket - ugyanakkor legalább olyan gyorsan képesek vissza is térni korábbi optimizmusukhoz.

Kevésbé jellemző rájuk a kockázatvállalás

A születési évszak a szervezet dopaminszintjére is hatással lehet, ez pedig azt is befolyásolhatja, mennyire jellemző valakire a kockázatvállalás. A májusban, illetve júliusban született gyerekek általában ritkábban mennek bele rizikós helyzetekbe, mint azok, akik a téli hónapokban jöttek a világra.

Nagyobbra nőnek

A Cambridge Egyetem kutatói megállapították, hogy a nyáron született gyermekekből magasabb felnőttek lesznek, mint azokból, akik a hidegebb hónapokban jönnek a világra. Emellett a születési súlyuk is nagyobb, és egészségesebbek is lehetnek, mint a téli babák.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Ezért jó a kecsketej alapú tápszer

Speciális összetételének köszönhetően kíméli a baba gyomrát és szervezetét. Miért különleges a kecsketejből készült tápszer?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések