Baba

Ezért olyan különlegesek a júliusi babák

Ha júliusi babád van, először is hadd gratuláljunk ahhoz, hogy az év legforróbb időszakában átvészeltél egy terhességet. Kitartó munkád eredményeként üdvözöljük a kis optimista, júliusi babádat, aki számos okból is különleges: például az alábbiakért!
2019. Július 31.
Ezért olyan különlegesek a júliusi babák

Júliusi szupercsapat

A hónap a nevét a híres római államfőnek, Julius Caesarnak köszönheti, aki július 12-én vagy 13-án ünnepelhette a saját születésnapát. De nem ő az egyetlen illusztris személy, aki ennek a hónapnak a szülötte: Nelson Mandela július 18-án, Diana hercegnő július 1-jén, Jackie Kennedy július 28-án jött a napvilágra.

Jól kezelik az érzelmeiket

A júliusban születettek már gyermekként is jól tudják szabályozni, kezelni az érzéseiket: egy korábbi japán tanulmány szerint ezek a babák 18 hónapos korukra sokkal jobban tudják kontrollálni magukat, mint például az őszi vagy téli babák. A nagyobb kontroll pedig szorosan kapcsolódik a jobb érzelmi és magatartás szabályozási képességekhez.

Ők a legmagasabbak az osztályban

A júliusi kisbabáknak általában magasabb a születési súlyuk, mint az év más időszakában született csecsemőknek. Így várhatóan magasabbak is lesznek az osztálytársaiknál, és könnyen lehet, hogy a csoport legmagasabb tanulói lesznek.

Nagyobb eséllyel lesznek balkezesek

Több kutatás is kimutatta, hogy a március és július között született gyerekek lesznek nagyobb eséllyel balkezesek. Mi lehet az oka? A kutatók arra jutottak, hogy összefüggésben lehet például bizonyos szezonális betegségekkel a terhesség ideje alatt.(Cikk forrása: mother.ly)Kapcsolódó írásaink: