Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért olyan különlegesek a januári babák

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 16. | Frissítve: 2021. január 12.

Forrás: babaszoba.hu

Nincs is izgalmasabb, mint egy új jövevénnyel indítani az új évet, azonban nemcsak emiatt olyan különlegesek a januári születésű babák. Lássuk, mit mond róluk a tudomány!

Jó természetűek és nyugodtak

A téli, januárban született babákra általában nem jellemző a tüzes temperamentum, kevésbé ingerlékenyek, mint a nyári hónapokban született kortársaik - állapította meg egy 2014-es kutatás.

Milyenek a januári gyerekek?

Nagyszerű sportolók

Egy ausztrál kutatás szerint nagyobb valószínűséggel lesz valaki profi sportoló, ha januárban született, mint mások. "A januári születésnap mindenképpen előnyökkel jár, hiszen akár 12 hónapnyi fejlődésbeli különbség lehet az azonos évben, de más hónapban születettekkel szemben" - mondja Adrian Barnett, a kutatás egyik szerzője.

Sok közöttük az orvos

Egy nagyszabású brit felmérés szerint a születési hónap jelentős mértékben befolyásolja, hogy később milyen foglalkozást választ magának valaki. A januári gyerekek között később meglepően sok orvos és adóellenőr van - állapították meg, ám az összefüggéseket még nem sikerült pontosan feltérképezni.

Jó esélyük van arra, hogy híresek legyenek

A Journal of Social Sciences című szakmai lapban megjelent tanulmány szerint meglepően sok híresség született januárban, különösen a hónap második felében. Januárban ünnepli a születésnapját többek között Kate Moss, Jim Carrey, Michelle Obama, Kevin Costner, Alicia Keys és Katalin hercegnő, de januári születésű volt Albert Schweitzer, Federico Fellini, Christian Dior és Elvis Presley is.
(Cikk forrása: mother.ly)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések