Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért olyan különlegesek a februári babák

Szerző: Babaszoba.hu

2020. február 2.

Forrás: babaszoba.hu

A februári babák már attól is nagyon különlegesek, mert statisztikailag ebben a hónapban születik a legkevesebb gyermek. Milyen pozitív dolgok társulnak a februári születésnaphoz?

Ezért olyan különlegesek a februári babák (Fotó: iStock)

Jövendőbeli kosarasok?

A Harvard kutató 2006-ban végeztek egy felmérést, 21 000 gyermek adatait vizsgálva, amelyből kiderült, hogy a februárban születettek 7 éves korukra magasabbak voltak mint kortársaik. Michael Jordan is februárban született - lehet a te lurkód is kosaras lesz?

De akár doktori fokozatot is szerezhetnek?

Ugyanez a vizsgálat azt is kimutatta, hogy a téli születésnaposok teljesítenek a legjobban az IQ-teszteken. Ahogy a kutatás fogalmaz: "ezek a gyermekek magasabbak mint a korcsoport többi tagja, és okosabbak a választott neurokognitív teszteken".

Művészi oldaluk is van

A februári babák vagy a Vízöntő vagy a Halak jegyében születtek, ezekhez a jegyekhez pedig az eredetiséget és a kreativitást szokták társítani. De ha az asztrológiában nem hiszel, az Egyesült Királyság Nemzeti Statisztikai Hivatala megállapította, hogy a februári születésűek között nagyon sok a művész.

Akár a sztárságig is eljuthatnak

Ha már a csillagjegyeknél tartunk, a Social Sciences folyóirat tanulmánya szerint rengeteg sztár született a Vízöntő jegyében - köztük van például Bob Marley, Jennifer Aniston vagy Shakira is. Többek között pedig az amerikai elnökök közül is sokaknak ez a csillagjegye, mint Abraham Lincolnnak vagy Ronald Reagannek például.

Elégedettek a karrierükkel

Ha a baba Halak, tehát a hónap vége felé született, akkor sem kell aggódni a jövőbeli foglalkozása miatt. A CareerBuilder.com felmérése szerint mind közül ők voltak azok, akik a leginkább elégedettek voltak a munkájukkal.

A legritkább születésnap

A 2020-ban születő babák között lehet hogy lesz olyan, aki a legritkább születésnappal büszkélkedhet, ugyanis az idei szökőév. Bizony, február 29-e csak négy évente van, így ez a legritkább születésnap!
(VIA)
 Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések