Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért különlegesek az augusztusi babák

Szerző: Babaszoba.hu

2018. augusztus 11. | Frissítve: 2019. augusztus 23.

Forrás: babaszoba.hu

Akár hisz valaki az asztrológiában, akár nem, az tagadhatatlan, hogy a születési évszakunk meghatározhatja a személyiségünket. Lássuk, milyen tudományosan bizonyított hatása van az életre az augusztusi születésnapnak!

Augusztusi óriásbébik

A statisztikák szerint a nyári babák valamivel nagyobb súllyal születnek, mint a többi évszakban világra jövő gyerekek. A nagyobb születési súly pedig hosszú és rövid távú pozitív hatásokkal is együtt jár, egy dán kutatás szerint például összefüggés van a magasabb születési súly és a magasabb intelligencia között.

Felnőttként is magasabbak

A nyári születésű babák anyukáinak több D-vitamin jut a várandósság hónapjai alatt, ez pedig a gyermek testmagasságát is befolyásolja, ráadásul ez a "hatás" még felnőttkorban is jól mérhető.
Pozitívabb az augusztusi babák életszemlélete

Nem veszélyezteti őket annyira a bipoláris zavar

Egy 2012-es kutatás eredményei szerint az augusztusban és szeptemberben születettek esetéban kisebb a bipoláris zavar rizikója (más hónapokban születettekkel összehasonlítva). Bár a szakemberek nem tudják pontosan, mi lehet ennek az oka, de gyanítják, hogy ebben az esetben is a D-vitamin a felelős.

Szerencsésebbnek érzik magukat

A nyári hónapokban, pontosabban a március és augusztus között született emberek sokkal szerencsésebbnek érzik magukat, mint a téliek. A szeptember és február között születettek 44,9 százaléka nyilatkozott úgy egy kutatásban, hogy szerencsésnek tartja magát, a tavaszi és nyári születésűek esetében ez az arány 47,9 százalék volt.

Pozitívabban állnak az élethez

Több kutatás is foglalkozott már a születési hónap és a pszichés problémákra való hajlam közötti összefüggésekkel. Egy 2011-es tanulmány szerint a nyáron születettek összességében pozitívabban állnak az élethez, optimistábbak és lelkesebbek, mint az ősszel vagy télen született társaik.
(via
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák