Baba

Ezért különlegesek a decemberi születésű gyerekek

A decemberi születésű gyerekek amennyi hátrányt élveznek a szülinapi bulijukkal kapcsolatban, annyi előnnyel is indulnak az életben. Nem hiszed? Olvass tovább, már soroljuk is!
2017. December 07.
Ezért különlegesek a decemberi születésű gyerekek (Fotó: Getty Images)

Ha decemberben érkezik/érkezett életed értelme, akkor tudd, hogy igazán szerencsés kis manó a gyermeked. A legkevesebb szülinap esik ugyanis decemberre (különösen 24 és 25-ére), és persze amellett, hogy a gyereked valószínűleg megtapasztalja majd, hogy milyen, amikor a szülinapi partija a karácsonyi partik tömkelegével vetekszik, valójában az év legkülönlegesebb időszakában tarthatja a szülinapját, amit minden gyerek imád. De íme néhány statisztikai érdekesség, hogy mire számíthatsz még, ha decemberre várod a babád:

1. Problémamentes reggelek és korai fekvés

Egy olasz és spanyol egyetemi diákok körében végzett tanulmány szerint azok a fiatalok, akik december környékén születtek, sokkal inkább tartoztak a koránkelők táborába szemben a nyáron születettekkel, akik többsége egyértelműen az éjjeli baglyok csapatát erősíti. Más kutatások szerint a decemberi babák este is korábban elalszanak. (Éljen!)

2. A legfiatalabb lesz az osztályban

Sok szülő aggódik, hogy a decemberi születésű gyereke a legfiatalabbak közé fog tartozni az oviban, iskolában, pedig nincs ok a pánikra, ugyanis lehetséges, hogy ez még a javára is válhat!

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy mekkora előnye származik majd abból a gyereknek, ha a legfiatalabbak közé tartozik az óvodában. Lehetséges, hogy az oviban nehéz dolguk lesz, de mire egyetemre mennek, a decemberi gyerekek általában jóval megelőzik a társaikat a legtöbb képességet tekintve.

3. Nagy eséllyel fogorvos lesz

A Guardianban megjelent brit népszámlálási statisztikák szerint a decemberi gyerekek többsége meglepő módon fogorvos lesz felnőtt korára. Így vagy úgy, sosem elég korai a kicsit megtanítani a helyes szájhigiéniára!

4. Balkezes lesz

A Bécsi Egyetem kutatása szerint a decemberben született fiúk nagyobb eséllyel lesznek balkezesek. A résztvevő 13 ezer felnőttből a nők 7,5, a férfiak 8,8%-a volt balkezes. Mikor szemügyre vették a születési dátumokat, világosan látszott, hogy a balkezes urak többsége november 1. és január 1. között született.

5. Nyilas vagy Bak lesz

Ha hiszel az asztrológiában, akkor biztosan tudod, hogy nem mindegy, hogy december 21. előtt vagy után születik a babád. Ha előtte jön világra, akkor Nyilas lesz, akikre jellemző, hogy többnyire inkább extrovertáltak és imádnak utazni. Ha pedig december 21. és 31. között, akkor Bak, akik az asztrológia szerint rendkívül eltökéltek és segítőkészek.

6. Sokáig fog élni

A karácsonyi születésűeknek van statisztikailag a legtöbb esélyük arra, hogy akár több mint 100 évig éljenek.

(Cikk forrása itt.)

Kapcsolódó cikkeink születési hónap témában: