Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért jó, hogy van családlátogatás

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 2. | Frissítve: 2017. január 3.

Forrás: Medipress

Egy friss kutatás azt vizsgálta, hogy milyen hatással van az otthoni látogatási program a csecsemőkre. Úgy tűnik, hogy az eredmények pozitívak: kevesebb orvosi látogatásra és sürgősségi ellátásra van így szükség.

Ezért jó, hogy van családlátogatás

A szakemberek 244 első gyermekét nevelő szülőt vizsgáltak Új-Mexikóban. A szülők vagy a kontrollcsoportba kerültek, akik nem kaptak extra segítséget, vagy pedig egy olyan programban vettek részt, amelynek keretében egészségügyi dolgozók és oktatók látogatták meg őket otthonukban többször is a baba első életévében.
Kiderült, hogy az utóbbi csoportba tartozó szülők harmadával kisebb valószínűséggel vitték sürgősségi ellátásra a babát, mint segítség nélkül élő társaik. A segítséget kapó szülők emellett 41 százalékkal kisebb eséllyel vitték a gyereket gyerekorvoshoz kilenc vagy annál több alkalommal az év során.
Új-Mexikóban elég jelentős a nővérhiány, itt esik a legkevesebb nővér egy gyerekre az egész Egyesült Államok területén. Éppen ezért a szakemberek szerint fontos a megelőzés, hogy a későbbi drága egészségügyi ellátás elkerülhető legyen. (Hazánkban évtizedek óta működik a védőnői szolgálat, amely az amerikai tanulmányban vizsgált szolgáltatáshoz hasonló feladatokat lát el).
Az anyag a Pediatrics című szaklap friss számában került publikálásra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák