Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért jó, ha van háziállat a baba mellett

Szerző: Babaszoba.hu

2016. május 12. | Frissítve: 2016. május 12.

Forrás: babaszoba.hu

Hihetetlen nagy szerepük lehet az állatoknak a közérzetünk javításában.

A háziállatok mellett valóban szeretetet és odaadást lehet tanulni, a gyerekek pedig már egészen kicsi korukban megismerik a felelősség érzetét. Ráadásul olyan bizalmi szint és együttérzés alakulhat ki az állat és a baba között, amit az emberek nem mindig tudnak egymással kialakítani. Részben ezek azok az okok, amelyek miatt érdemes már minél kisebb korban megismertetni a babákat az állatokkal.
Arról időről-időre előkerülnek adatok, hogy mennyivel jobbak a házikedvencet tartó gazdik életkilátásai, hiszen az állat jelenléte, ragaszkodása, szeretetigénye csökkenti a stresszt, így segíthet a pszichoszomatikus betegségek megelőzésében.

Az állatokkal segített terápiában rejlő lehetőségek sokkal nagyobbak annál, hogy csak a gyógyító, nevelő szakma képviselőinek szűk csoportja foglalkozzon a témával.

Német és angol nyelvterületen az állatokkal segített terápia szinte mozgalommá vált. Gyerekek és felnőttek ezrei köszönhetik a segítő állatoknak és az állatokkal dolgozó önkénteseknek, vagy szakképzett terapeutáknak, hogy életminőségük jó irányba változott.

De ha az észérvek nem lennének elég meggyőzőek, a brihtside.me nevű oldal olyan képeket gyűjtött össze a babák és az állatok közötti összhangról, szeretetről, amelyektől nem lehet nem elolvadni.
Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák