Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért jó, ha koszos lesz a gyerek

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 13.

Forrás: babaszoba.hu

Egy kis kosz nem árt - sőt kifejezetten pozitív hatással van a gyerekek egészségére, hiszen így olyan baktériumokkal kerülhetnek kapcsolatba, melyek erősítik az immunrendszerüket. Most pedig egy újabb előnyre is fény derült.

A földben, sárban található baktériumokban olyan zsírok is találhatóak, melyeknek gyulladáscsökkentő tulajdonságai is vannak, és az ezekkel való rendszeres "találkozás" olyan betegségek ellen is védhet, mint az asztma és a szorongás.
Nem baj, ha koszos lesz a gyerek!
Nagyjából 30 éve álltak elő a tudósok az ún. higiénia-elmélettel, mely szerint azért nőtt meg számos betegség előfordulási aránya, mert egyre nagyobb tisztaságban élünk, vagyis sokkal ritkábban találkozunk a környezetünkben található mikroorganizmusokkal.
A Psychopharmacology című szaklapban most megjelent  kutatás szerzői szerint a Mycobacterium vaccae nevű baktériummal való kapcsolat segíthet a stressz hatására bekövetkező gyulladások csökkentésében, így bizonyos betegségek megelőzésében is.
Korábbi vizsgálatok már bizonyítékot találtak arra, hogy a vidéki környezetben, állatok között felnövő gyerekek immunrendszere ellenállóbb volt, mint városi társaiké, és a mentális betegésgek is ritkábban érintik őket.
A szakemberek szerint a M. vaccae-ben található zsírok, illetve a hatásmechanizmusuk ismerete akár egy olyan gyógyszer kifejlesztésében is szeretpet játszat, mellyel sikerrel kezelhetőek a pszichés problémák és a hangulatzavarok.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák