Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért hullik a nők haja szülés után

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 23. | Frissítve: 2018. június 11.

Forrás: Medipress

Nem ritka jelenség, hogy a frissen szült nők azt tapasztalják, hogy a hajuk hirtelen a megszokottnál jobban kezd hullani. Miért következik be a hirtelen hajvesztés, és mit tehetünk ellene?

Ezért hullik a nők haja szülés után

Megnyugtatásképpen elmondhatjuk: a hajhullás csupán átmeneti probléma. "A terhesség utáni extrém hajhullás rendkívül gyakori, és a csökkenő ösztrogénszinttel hozható összefüggésbe" - mondja a kutatást vezető Dr. Jessica Krant, a New York-i SUNY Downstate Medical Center munkatársa.
"A probléma rendszerint három-négy hónappal szülés után kezdődik, és hetekkel később csúcsosodik ki. A jó hír az, hogy a nőknek az ég adta világon semmit sem kell tenniük a probléma kezelésére. A gyerek első születésnapjára a tünet rendszerint nyom nélkül elmúlik, és a nő haja ugyanolyan dús lesz, mint korábban" - teszi hozzá a szakember.
Van néhány tipp, ami segíthet a problémával való megküzdésben:
  • érdemes hajerősítő sampont használni, a sampon-kondicionáló kombináció kerülendő
  • a kondicionáló a fajvégekre kerüljön, ne a fejtetőre
  • érdemes olyan frizurát vágatni, ami által dúsabbnak tűnik a haj.
Teljesen egyénfüggő, hogy mennyi idei hullik a haj, ez lehet három hónap, de akár egy év is. Aggodalomra adhat okot azonban, ha foltokban hullik a haj, vagy a hajhullást egyéb tünetek is kísérik, például erős szívdobogás, nagymértékű hízás, fulladás-érzés.
Amennyiben a frizura eredeti állapota egy évvel szülés után se tér vissza, érdemes bőrgyógyászhoz, dermatológushoz fordulni.
Kapcsolódó cikkeink hajhullás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák