Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért fontos a rendszeres fektetés

Szerző: Babaszoba.hu

2013. november 11. | Frissítve: 2015. december 2.

Forrás: Medipress

A rendszeres időben való lefekvés nem csupán békés álmot hoz a gyerekeknek és szüleiknek, hanem a legújabb kutatás szerint a gyermek magatartására is jó hatással van.

Alvás


A kutatás szerint a rendszertelen időben A rendszeres időben való lefekvés a magatartásra is jó hatással van hétévesek nagyobb valószínűséggel küzdöttek magatartászavarokkal, mint a rendszeres időben lefekvő kortársaik. Ráadásul a vizsgálat azt is kimutatta, hogy minél hosszabb ideig feküdt le rendszertelenül a gyermek, annál súlyosabbak lettek a viselkedési rendellenességei.
A Pediatrics október 14-i számában megjelent kutatásban a University College London munkatársai Yvonne Kelly professzor vezetésével a brit Millenniumi Kohorsz Vizsgálatban részt vevő több mint 10 ezer hét éves gyermek adatait elemezték. A gyerekek lefekvési idejét 3, 5 és 7 éves korukban jegyezték fel. Az alvással kapcsolatos adatok összegyűjtésével párhuzamosan a kutatók arra kérték a gyerekek tanárait és szüleit, hogy 25 kérdés segítségével értékeljék a gyerekek magatartását.

Az eredmények azt mutatták, hogy a rendszertelenül fekvő gyerekek több magatartászavarral küzdöttek, mint a rendszeres időben fekvők. Ráadásul minél hosszabb ideig feküdt le a gyermek rendszertelen időben, annál súlyosabbá váltak a magatartászavarai.

A jó hír az, hogy kiderült, ha a rendszertelenül fekvő gyermek fektetési ideje rendszeressé válik, magatartása valószínűleg javul. Azonban a fordítottja is igaz. Ha egy rendszeres időben fekvő gyermek rendszertelen lefekvésre vált, a magaviselete nagy valószínűséggel romlani fog.

Talán ezek a cikkek is érdekesek lesznek számodra:
 • Baglyok és pacsirták
 • Amit rosszul tudsz az alvásról
 • Alvászavarok gyerekkorban

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Nyugodt alvás = boldog baba (X)

  Ki gondolná, hogy a kiságyban édesen szuszogó csemetéje valójában aktív éjszakai életet él? Nem az óránként felébredő, ciciért kiáltó babáról van szó, és nem is a nagyobbacska ágyrajárókról.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések