Baba

Ezért éri meg 6 hónap után is folytatni a szoptatást

Az emberi szervezet a világon a legcsodálatosabb. Erről te is meggyőződhetsz, ha tovább olvasol!
2018. Április 25.
Ezért éri meg 6 hónap után is folytatni a szoptatást

A szoptatás sok esetben döntés kérdése, egy azonban biztos: számos előnnyel jár, ha minél hosszabb ideig kitartunk mellette. Az egyik ilyen dolog, hogy olyan antitesteket tartalmaz, ami megvédi a babát a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. És nemcsak 6 hónapig, amíg elvileg “kötelező” a kizárólagos anyatejes táplálás, hanem egészen addig, amíg abba nem hagyjuk a szoptatást.

Ezt bizonyítja az amerikai édesanya, Ashlee Chase fotója is, amit a Facebookra posztolt. A képen két anyatejes zacskó látható, melyet 3 nap eltéréssel töltött meg, a színük azonban merőben eltérő.

Ezért éri meg 6 hónap után is folytatni a szoptatást

A fehér anyatejet akkor fejte Ashlee, amikor Audrey, a héthónapos kislánya még egészséges volt, a sárgásabbat pedig akkor, amikor a picinek láza volt és a szoptatás bizonyult az egyetlen dolognak, amivel meg tudta őt nyugtatni. Érdekesség, hogy ekkoriban lett beteg Ashlee nagyobbik lánya, Peyton is magas lázzal és torokfájással.

Az amerikai anya célja a fotó posztolásával az volt, hogy végre mindenkinek megválaszolja azt a folyton feltett kérdést, hogy miért szoptatja még mindig a kislányát. Habár tudta, hogy az anyatej színe megváltozhat különböző okok miatt, mégis rákérdezett a gyermekorvosuknál, hogy odaadhatja-e a sárga lefejt tejet Audrey-nak.

A doktor válasza az volt, hogy az anyatej színe azért más, mert “több zsírt és antitestet tartalmaz, hogy segítsen a babának megküzdeni a vírussal.” Ennek hatékonyságát és valóságosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy míg Ashlee szoptatott kislánya egy kis lázzal és orrfolyással megúszta, addig a már nem anyatejes nagyobbik lánya egy hétig betegeskedett.

(A smartparenting nyomán)

Kapcsolódó cikkeink anyatej témában: