Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért egészséges a lila krumpli

Szerző: Babaszoba.hu

2017. október 9. | Frissítve: 2017. október 10.

Forrás: Medipress

Egy friss kutatás szerint kisebb a vastagbélrák kockázata akkor, ha rendszeresen fogyasztunk lila krumplit, továbbá a gyulladásos bélbetegségek kockázata is jelentősen csökken.

Ezért egészséges a lila krumpli

A Pennslvania State University friss kutatásából kiderül, hogy a lila burgonya mellett a brokkoli és a szőlő is hasonló pozitív hatással van szervezetünkre. A szakemberek azt ajánlják, hogy építsük a szivárvány-étrendre, vagyis válasszunk magunknak zöldségeket és gyümölcsöket a szivárvány minden színében, hogy a krónikus betegségek elkerülhetők legyenek.
A kutatás során a szakemberek felfedezték, hogy azok a sertések, amelyeket színes zöldségekkel, különösen lila burgonyával etettek, hatszor kevesebb eséllyel küzdöttek gyulladásos bélbetegségekkel és egyéb krónikus betegségekkel.
"Régóta tudjuk, hogy a növényalapú étrend segít a krónikus betegségek, akár például a 2-es típusú diabétesz, a szívbetegség és akár a rák elkerülésében is. Minél színesebben táplálkozunk, annál többféle egészséges összetevőt viszünk a szervezetünkbe, amelyek hamar kifejtik jótékony hatásukat" - fogalmaz a kutatást vezető Jairam Vanamala.
Babaszoba: a lila , csakúgy mint más burgonyafajták, 6 hónapos kortól adható a babának.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák