Baba

Ezért annyira népszerű a Kukkants bele gyerekkönyvsorozat

Hogy működik a világ? Mi történik a szeméttel? Mitől varázslatosak a számok? A Kukkants bele sorozattal élmény az olvasás és az ismeretszerzés, a kihajtható fülekkel egy-egy világba leshetünk bele.
2022. Április 06.
Mi mindenre jó a Kukkants bele sorozat? (fotó: Getty Images)

Nagy-Britannia után nálunk is nagy sikere van a Kukkants bele sorozatnak. Vajon miért népszerű a sorozat a gyerekek körében?

Játékos ismeretszerzés

A Kukkans bele sorozat olyan, mint egy mini lexikon: egy-egy adott témát jár körbe, olyan témákat, amelyek a gyerekeket érdeklik és olyan nyelven, amely az életkoruknak megfelelő. Játékosan, élményszerűen tanít, izgalmas módon ismeretet ad át hétköznapi és kevésbé hétköznapi témákban is, mint például a szemét útja, hétköznapi tárgyak, találmányok, számok vagy közlekedési eszközök.A könyvek tele vannak rajzokkal, több érzékszervet is megmozgatnak például azzal, hogy kihajtható fülek segítségével a gyerekek maguk fedezhetik fel a témák egy-egy újabb szegmensét. Fejtörők és különféle játékok is találhatók a könyvekben.Ezért annyira népszerű a Kukkants bele gyerekkönyvsorozat

Felfedezés

A könyvsorozat arra épít, hogy a gyerekek szabadon mozoghatnak az adott témákban, megadva nekik a felfedezés örömét, ami mindig az élményszerűséget jelenti. Ezt a minden oldalon található felhajtható fülek segítik, amivel belekukkanthatnak az adott témába egy újabb részletébe. A kisebbek esetében ezeknek a kis füleknek a ki-és behajtogatása a finommotorikára is jótékony hatással van.

Vizuális inger

A részletgazdag illusztrációknak ugyanolyan fontos szerep jut a könyvekben, mint az izgalmas és informatív leírásoknak. Színes, részletes, olyan igazán belemerülős, nézegetős könyvekből áll a sorozat.Ezért annyira népszerű a Kukkants bele gyerekkönyvsorozat

Azoknak is szól, akik nem szeretnek olvasni

Éppen az erős vizualitása miatt olyan gyerekek is örömmel forgatják, akik (még) nem szeretnek olvasni. Nincsenek benne hosszú, leíró jellegű történetek vagy olyan megközelítés, amelynek értelmezése gondot jelenthetne. Már a képek nézegetése is rengeteg érdekességgel bír, szinte olvasásra ösztönzi a felfedezni vágyó gyerekeket. A sorozatot a család együtt is, de a gyerekek egyedül, magukban is felfedezhetik.