Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezek a nevek azt jelentik: szerencsés

Szerző: Bagaméri Viki

2021. június 4. | Frissítve: 2021. október 13.

Forrás: babaszoba.hu

Minden szülő örülne, ha gyermeke lépteit szerencse kísérné. Ezekkel a nevekkel megalapozhatjátok a jó kezdetet!

Az alábbi keresztnevek között, amelyek mind azt jelentik, szerencse vagy szerencsés, több olyan is akad, amelyiknek igen különleges a hangzása, ha viszont sikerül megbarátkozni velük, szerencsésebbé tehetik a csemetét a többieknél.

Ki ne szeretné, hogy a gyereke szerencsés legyen?

(Fotó: Getty Images)

Lánynevek

Benjamina - héber eredetű, azt jelenti, a szerencse lánya. Míg férfi párja, a Benjámin évről-évre népszerűbb, ez a női név csak az elszórtan előforduló nevek közé sorolható. Névnapja: március 31.

Éda - germán eredetű név, ami több pozitív jelentést is hordoz: birtok, szerencse, boldogság. Rendkívül ritka névnek számít, ezért jó választás lehet, ha kedvező jelentésű, különleges nevet kerestek. Névnapja: december 13.

Eufémia - görög eredetű név, ami azt jelenti, a jót emlegető, szerencsét hozó, jó hírnévnek örvendő. Mindezek ellenére nehéz elképzelni, hogy valaki ezt a nevet adná első névként a kislányának - talán nem véletlen, hogy elszórtan előforduló női névnek számít. Névnapjai: június 18., június 27., szeptember 16.

Fortuna - olasz eredetű mitológiai név, amit a szerencse istennője visel. Rendkívül ritka névnek számít, névnapja: április 23.

Fiúnevek

Benjámin - ez a héber eredetű név, ami azt jelenti, hogy viselője a szerencse fia, anyakönyvezhető á-val (Benjámin) és a-val is (Benjamin). Mindkét formája szerepel a száz legnépszerűbb fiúnév 2020-as listájában (a Benjámin az 54., a Benjamin a 70. helyen áll). Névnapjai: január 3., március 31. 

Fausztusz - latin eredetű név, ami annyit tesz, szerencsés. Bár jelentése kétségtelenül pozitív, hangzása egyedi - valószínűleg emiatt számít csak elszórtan előforduló névnek. Névnapja: február 15.

Lotár - ez az ófrank-német eredetű név azt jelenti: hírneves, szerencsés harcos. Rendkívül ritka férfi névként jegyzik, névnapjai: január 27., április 7., június 15., december 30. 

Szókratész - ez a görög eredetű név két fontos jelentést is hordoz, ami minden kisgyereknek jól jöhet: szerencse, erő. Elszórtan előforduló név. Névnapja: november 28.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések