Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezek a legjobb applikációk, amik segítenek spórolni

Szerző: Babaszoba.hu

2019. október 14.

Forrás: babaszoba.hu

Sokan vagyunk sajnos úgy, hogy időnként a túlköltekezés hibájába esünk. De az is gyakran előfordul, hogy egy nagyobb kiadásra csak nehezen szedjük össze a pénzt, mert nem tettünk félre eleget.

Ezek a legjobb applikációk, amik segítenek spórolni (Fotó: iStock)
A jó hír az, hogy létezik néhány ingyenes applikáció, ami megkönnyíti a spórolást. Ezek közül ajánlunk néhányat.

Koin

A Koin nevű, magyar fejlesztésű applikációt használhatjuk bármilyen okos eszközön, de weboldalas verziója is létezik. Az alkalmazásban fel tudjuk venni a rendszeres jövedelmünket, és az esetleges plusz bevételeket. Kategóriákat állíthatunk be - például lakbér, rezsi, törlesztés, konyhapénz, ruha, szórakozás, stb. - saját pénzköltési szokásaink alapján, amellyel követni tudjuk, havi szinten mennyit költünk, de akár heti bontásban is ránézhetünk. A kiadásaink lehetnek rendszeresek és ideiglenesek is, és forintban és százalékos arányban is követhetjük, mennyit költünk. Az app segítségével a hó végi mérleggel láthatjuk azt is, mekkora maradék összeget tudunk tovább görgetni a következő hónapra.

Money Lover

Magyar nyelven használhatjuk a Money Lover appot, amelyben előre megadott kategóriák is rendelkezésünkre állnak, hogy követhessük a költéseket. Az applikációban célként tudunk konkrét spórolási összeget beállítani, sőt, akár több jövőbeli tervre is vezethetünk külön megtakarítást. Az applikáció leghasznosabb funkciója, hogy felvehetünk konkrét eseményt, például egy utazást, vagy egy több üzletet érintő bevásárlást, és ezeknél külön-külön tudjuk követni az ide vonatkozó költéseinket.

Spendee

A Spendeet is használhatjuk okos eszközökön, vagy a weboldalon is. Egy igazán egyszerű és letisztult spórolos app, ami hasonló funkciókkal működik, mint a Koin vagy a Money Lover. Ebben is találunk előre beépített kategóriákat, amelyekbe az egyszeri és a rendszeres kiadásainkat is felvihetjük, hogy lássuk, melyek azok a dolgok, amelyekre túl sokat költünk. Az egyes költéseket képet is tölthetünk fel, például a blokkokról, és hashtagekkel, megjegyzésekkel tehetjük könnyebben kereshetővé, kezelhetővé a kiadásokat. Ha mindezeket pedig grafikonokon is szeretnénk követni, ez lesz a nekünk való alkalmazás.

Pocket Expense

Ha egy pofon egyszerű applikáció keresünk,a mivel csak ki kell választanunk egy kategóriát, majd beírni az elköltött összeget, akkor a Pocket Expense a mi alkalmazásunk. Ezzel az appal már néhány hónap alatt remekül láthatjuk, milyen kategóriákban költjük túl magunkat rendszeresen, így megtudhatjuk, hol érdemes megvágnunk kicsit a kiadásokat.

WSTLSS

A legújabb magyar applikáció, a WSTLSS egyelőre csak tesztelhető próbaverzióban érhető el, erre tudunk regisztrálni az indulásáig - írja az Index.hu. Ez az alkalmazás tényleg azoknak való, akik impulzusvásárlók, időnként bizonyos termékekkel szokták magukat túlkölteni. A WSTLSS ugyanis arról szól, hogy ha sikerült valamit nem megvennünk, amit megkívántunk, azt fel tudjuk vezetni, kategóriát beállítani hozzá - ezt pedig az alkalmazás konfettiesővel, néhány dicsérő szóval hálálja meg, hogy büszkék lehessünk magunkra. Az app előnye, hogy hónap végén láthatunk egy konkrét összeget, amit sikerült megspórolnunk azzal, hogy nem folytattunk annyi impulzusvásárlást.
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák