Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Esti fürdetés

Szerző: Babaszoba.hu

2013. október 6. | Frissítve: 2017. július 17.

Forrás: Kismama magazin

A nap fénypontja az esti fürdés. A kicsi élvezettel lubickol a kellemes meleg vízben, a szülők legnagyobb örömére.

Ne rontsuk el ezt a mindennapos szertartást kapkodással, idegeskedéssel. Gondosan készítsük elő a kellékeket, hogy a fürdés minden pillanata valóban élmény legyen.
Először is gondoskodjunk megfelelő hőmérsékletről, hogy akkor se fázzon a baba, amikor a fürdés végén kiemeljük majd a pelenkázóra. Babaolaj, vatta, törlőkendő, fürdőlepedő, tiszta ruha, popsikrém, pelenka legyen a kezünk ügyében, hogy ne kelljen eltávolodnunk a kádtól és a pelenkázótól. Az újszülöttet sose hagyjuk őrizetlenül olyan helyen, ahonnan leeshet!

Kisbabát fürdetni, tisztába tenni hatalmas megtiszteltetés és örök családi szertartás!

Fürdés előtt olajos vattapamaccsal tisztítsuk meg a hajlatokat, a hónaljban, a nyak alatt, a fülek mögött, és a combok redői között. A kádba kissé melegebb vizet engedjünk a szükségesnél, hiszen mire a fürdetésre kerül a sor, a víz hűl egy kicsit. Az ideális hőmérséklet 38 fok, ha még gyakorlatlanok vagyunk, használjunk vízhőmérőt. Tegyünk a kádba fürdetőszőnyeget, nehogy megcsússzon a baba popsija, ez akkor is jó érzés neki, ha határozottan tartjuk a tarkója alatt, fogjuk a hónaljánál. Fürdethetjük tiszta vízben, de a gyógyszertárban kapható fürösztőkenőcs is tökéletes megoldás a tisztálkodáshoz. Az egészen apró babákat ne hagyjuk sokáig a kádban, nem mindegyikük szereti, ha levetkőztetik. Majd ahogy nőnek, úgyis egyre jobban élvezik a lubickolást.
Készítsük oda kedvenc vízi játékát, hogy kedvére pancsolhasson egy kicsit.
A fürdés végeztével emeljük fürdőlepedőre, burkoljuk be, és itassuk fel a vizet. Máris jöhet a tiszta ruha, pelenka, és hamarosan az utolsó étkezés, majd az alvás.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák