Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Este jó! Ugye emlékszel?Vitai Ildikó és Szalóki Ági együtt énekel!

Címkék:

zenevers

Szerző: Sződy Judit

2012. február 19.

Forrás: babaszoba.hu

Talán nincs is olyan harmincas-negyvenes éveit taposó, akinek szorulna kicsit össze a torka, amikor meghallja Vitai Ildikó gitárját és azt az összetéveszthetetlen, kedves, csengő énekhangot, amely végigkísérte gyerekkorunkat.Ez a hangulat fogott el, amikor néhány éve megtudtam, hogy Vitai Ildikó újra gitárt fogott. Meg is hívtam a Kismama-klubba, bízva abban, hogy nem csak az én emlékeimben él ilyen élénken. Ültünk a babzsákokon, fiatal és idősebb anyukák, ovisokkal, totyogókkal és csecsemőkkel. Örömmel fogadtuk Ildikót, aki azonnal megtalálta velünk a hangot, mesélt és énekelt. Sokan vele énekeltünk, ám egyszer csak valahogy elhallgattak az anyukák. Elcsuklott a hangunk. Ildikó tovább énekelt. Váratlanul megszólalt egy gyerekhang: "Anya, miért sírsz?"
Mert előbújt egy emlék, akár arról, amikor nekünk énekelte anya, hogy "Ég a tűz, a fazék víznótát fütyül...", vagy, amikor elkezdtük érteni a szöveget, és furcsállottuk: "Meg is hal egy kis bogár, mégsem szomorú...", vagy még később, amikor feminista lelkesedésünkben hevesen magyaráztuk, micsoda egyenlőtlenség: "Apa mosdik, anya főz..."
Akárhogy volt, a dalhoz mindannyian kötődtünk valahogy, és ez sose fog elmúlni. Hallgasd meg te is!

Ági és Ildikó együtt játszik

A fiatalok számára Szalóki Ági neve nem ismeretlen. Ő is hasonló boldogságot okoz a mai gyerekeknek, amikor felcsendülnek a Téli-nyári laboda dalai. Ági népdalok éneklésével kezdte, azután megtalálta Karády Katalin dalait, de a népzenéhez nem lett hűtlen soha. Gyereklemezét nem lehet egyszer meghallgatni. Újra és újra fel szeretnéd tenni, vagy te, vagy a gyerek könyörgi vissza a lejátszóba. Ha nem ismered, itt az ideje:

Idén Szalóki Ági és Vitai Ildikó közös zenélésbe fog. Biztos vagyok abban, hogy a régi dalok újra a kedvencek közé kerülnek.
Akit érdekel egy Ági-Ildikó-koncert, vagy szeretné, ha a gyereke ovijában is vendégeskedne a két művész, írjon az agiszaloki@gmail.com e-mail címre!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések