Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Erősítsd meg az immunrendszerét!

Szerző: Babaszoba.hu

2013. február 21. | Frissítve: 2016. december 5.

Forrás: babaszoba.hu

Ez az első tele a babának? Most kezdtétek a bölcsit? Tippjeinkkel nemcsak a baba egészségét, hanem az egész család fittségét is megőrizheted.

Először náthás? Nem kell megijedni, hiszen előbb-utóbb minden gyerek találkozik a vírusokkal. Az persze nem mindegy, hogy betegségből betegségbe lábal, vagy pillanatok alatt leküzdi a kórokozókat. Sokat tehetsz azért, hogy megerősítsd az immunrendszerét, ügyelve a tisztaságra, a vitamindús táplálkozásra és a szabadban való mozgásra.

Menj ki a szabadba!

Tény, hogy minél több időt töltünk a friss levegőn, annál kevesebb esélyük van a kórokozóknak, vagy ha meg is betegszünk, hamarabb meggyógyulunk. Ne hagyj ki egyetlen napot se, hogy sétálj egy nagyot! A legkisebbek is nyugodtan eltölthetnek fél órát a csípős hidegben a meleg babakocsiban vagy anya kabátja alatt, a hordozóban. A nagyobbacskát rétegesen öltöztesd fel, és akkor se maradjatok otthon, ha kicsit szipog.

Aludjatok sokat!

Az egészség egyik kulcsa a jó alvás. Ez nemcsak a babákra, hanem az anyákra is vonatkozik, akik hajlamosak elfeledkezni erről a tételről. Ha a kicsi felkel éjszakánként, menj te is hamar ágyba, hogy minél többet tudj pihenni. A délutáni sziesztát is használd ki: alvásra. És sutba a szabályokkal, ha az úgy kényelmesebb, vedd magad mellé éjszaka a gyereket!

Ügyelj a higiéniára!

Gyakran moss kezet, és tanítsd meg erre a kicsit is! A vírusok könnyen terjednek, ezért kerüld a túlzsúfolt helyeket, különösen ha pici babád van. Kérd meg a rokonokat is, hogy csak makkegészségesen jöjjenek látogatóba. Ha mégis fertőzésveszélyes helyekre mész - mint például a gyerekrendelő -, tedd magad elé a könyököd. Hatásos védelmet nyújt.

Télen is egészségesen

Az Echinaceát is bevetheted

Az Echinacea (kasvirág) alapanyaggal készült készítmények erősítik az immunrendszert. Próbáld ki ezt a megoldást is annak érdekében, hogy kevesebbet nyomja a gyerek az ágyat a meghűléses, influenzás téli időszakban.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések