Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Épphogy tenyérnyi a 370 grammal született baba

Szerző: Babaszoba.hu

2019. augusztus 4.

Forrás: babaszoba.hu

Négy hónappal a kiírt időpont előtt, a 23. héten mindössze 370 grammal született egy amerikai kisfiú.

Ellonn Smartt a 23. terhességi hétben járt, amikor elfolyt a magzatvize, néhány nappal később pedig az orvosok sürgősségi császármetszést hajtottak végre rajta. Az iowai nőt és partnerét, Jordan Morrow-t előre felkészítették az orvosok arra, hogy nagyon valószínű, hogy a születendő baba nem éli túl a beavatkozást. "Teljesen összeomlottunk, úgy éreztem, darabokra tört a szívem" - nyilatkozta Smartt. Jaden Wesley Morrow végül július 11-én született meg, és mindössze 370 grammot nyomott. "A kezeit és a lábait is mozgatta, és látszott, hogy megpróbál önállóan levegőt venni" - mondta az édesanya.
Minél apróbb egy koraszülött, annál rosszabbak az esélyei
Rendkívül ritka az ilyen extrém korai születés. A 20. és 25. hét között világra jövő koraszülötteket periviábilisnek tartják, vagyis a magzat életben maradási esélyei rendkívül alacsonyak, szinte csak elméletben van erre esély, a fordulópont a betöltött 24. hét, melynél a túlélési arány 50 százalék, innentől minden héten egyre nagyobb és nagyobb a valószínűsége annak, hogy az újszülött életben marad, és komolyabb fejlődési rendellenességek nélkül nőhet fel. 
Jaden alig 370 grammal jött a világra
Jaden állapota stabil, bár lélegeztetni kell, és kisebb-nagyobb fertőzésekkel is meg kell küzdenie. Folyamatosan anyatejet kap, és napról napra fejlődik. A szakorvosok szerint legalább az eredetileg kiírt születési időpontjáig, vagyis november elejéig kell a kórházban maradnia. A kisbaba szülei egy adománygyűjtő oldalt is indítottak, ahol szinte napok alatt összegyűlt a célként kitűzött összeg.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések