Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ennyien kértek a Köldökzsinór-programból

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 8.

Forrás: MTI

Több mint húszezer gyermek után igényeltek támogatást a Köldökzsinór-program keretében.

Ennyien kértek a Köldökzsinór-programból (fotó: Getty Images)
Több mint húszezer gyermek után igényelték A Köldökzsinór-program keretében az anyasági támogatást, a fiatalok életkezdési támogatását és a babakötvényt több mint húszezer gyermek után igényelték - mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke.
Fűrész Tünde emlékeztetett: a program 2018 januárjában indult azzal a céllal, hogy két magyarországi családtámogatás a külhonban születő magyar gyermekek után is elérhető legyen ugyanazokkal a feltételekkel. A két támogatás együtt több mint százezer forintos segítséget jelent a családoknak - mondta.
Ismertette, hogy a támogatásokat 68 országból igényelték. A kérelmek kétharmada a Kárpát-medencéből érkezett, azon belül is 70 százalék Erdélyből, 15 százalék Vajdaságból, 9 százalék Kárpátaljáról, 6 százalék pedig Felvidékről. Európában Németországból érkezett a legtöbb igénylés - tette hozzá.
Fűrész Tünde hangsúlyozta, hogy a támogatások igénylésével elindul a gyermekek magyar állampolgárságának vagy magyar igazolványának kérelmezése is.
A program "azt mutatja, hogy valóban összetartozunk, valóban minden magyar kisgyermek kincset jelent a magyar államnak," függetlenül attól, hogy a világ melyik táján születik - fogalmazott a Kincs elnöke.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Kevesebb köhécselés idén ősszel?

Levegőtisztítót teszteltünk!

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák