Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ennyi gyereknek van már babakötvénye

Szerző: Babaszoba.hu

2020. december 14.

Forrás: MTI

107 milliárd forintnál is nagyobb összeg kamatozik már a gyermekeknek babakötvényben.

Már 236 ezer gyermeknek van babakötvénye, ami az egyik legjobb magyar befektetés. Az évente a befizetések után járó 10 százalékos, maximum hatezer forint éves állami támogatáshoz a befizetésnek december 31-ig meg kell érkeznie a babakötvényhez tartozó Start számlára - hívta fel a figyelmet Tállai András az MTI-nek nyilatkozva.
236 ezer gyermeknek van már babakötvénye (Fotó: Getty Images)
A családtagok és az állam befizetései révén 107 milliárd forintnál is nagyobb összeg kamatozik már a gyermekeknek babakötvényben, ami 25 százalékot meghaladó növekedés a tavaly év végi mintegy 80 milliárd forintos állományhoz képest, mondta el a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. "A babakötvény páratlan lehetőséget biztosít a gyermekeik pénzügyi jövőjéről gondoskodni kívánó szülőknek, családtagoknak" - hangsúlyozta.
Az állami támogatás mellett, amely az éves befizetés után jár, a kötvény kiemelkedően magas hozamot biztosít: kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék, az idén 6,4 százalék.
Egyre egyszerűbb a babakötvényhez szükséges számlanyitás, a szülők vagy a hozzátartozók már online, ügyfélkapun keresztül is megtehetik. Idén már minden negyedik számlanyitás online történt - mondta Tállai András.
Az államtitkár jelezte, hogy érdemes kihasználni az online számlanyitás előnyeit, a digitális ügyintézés gyors, kényelmes és egészségvédelmi szempontból is biztonságos.
A babakötvény mellett érvelve elmondta: a családtagok havi ötezer forintos befizetése esetén egy idei születésű gyermek a kötvényből több mint 2,2 millió forintot kaphat a 18. születésnapját követően.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések