Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Előke, térdvédő, tappancsos zokni

Szerző: Babaszoba.hu

2007. november 12. | Frissítve: 2015. március 4.

Forrás: Kismama magazin

Nem árt (majdnem) mindenre gondolni: nyáltenger, mászás, csúszásveszély...

Fogzáskor néha olyan sok nyál képződik, hogy a kisbaba mellkasára csorog, inge, rugija szinte állandóan nedves. Az egyszerű előke nagyon hamar átázik. Jobb, ha varrunk néhány egyforma darabot vastag, jó nedvszívó képességű frottírtörülközőből. Így akár óránként is cserélhetjük őket, meleg vizes öblítés után felakaszthatjuk száradni.

A kúszó-mászó csecsemő rugija különösen a térdeknél nagy igénybevételnek van kitéve. Kár lenne, ha az egyébként jó állapotú ruhadarab kikopna, kilyukadna ezeken a helyeken. Vágjuk le egy-egy kimustrált vastag térdzokni szárát, és húzzuk a rugi térdrészére. A szűk gyerekzoknik jobban a helyükön maradnak. Még jobb, ha a csúszásgátlós zokni talprészét húzzuk a térdére.

Szerezzünk be csúszásgátló zoknit! Bár a szobában is szükség van cipőre, szandálra, vannak olyan szituációk, amikor érdemes átváltani csúszásgátlóra. Ilyen például a játszóház, ahol kúszik-mászik, ugrál a gyerek. De fontos hangsúlyozni, hogy a nap nagy részében szandált érdemes viselnie, mert a baba lábának egészséges fejlődését ezzel támogatjuk.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák