Baba

Elképesztő videó a császármetszés anatómiájáról

Szemléletes videó mutatja be, milyen is valójában a császármetszés. És csak egy halom filc szükséges hozzá.
2020. Május 04.
Elképesztő videó a császármetszés anatómiájáról (fotó: Getty Images)

Jesse Franks, blogger, a ICAN (International Cesarean Awareness Network – Nemzetközi Császármetszés-figyelő Hálózat)munkatársa egy olyan szemléletes videót készített a császármetszésről, amely túltesz minden eddigi oktatóvideón. Pedig egy nagyon egyszerű formában mutatja be, hogy mit is jelent valójában a császármetszés.

“Sokan azt mondták a videó megtekintése után, hogy a szokásos oktatóvideók unalmasak. Az egyik édesanya azt mondta, hogy ez volt az első alkalom, amikor képes volt mosolyogni, miközben elképzelte, hogyan is született meg a gyermeke” – mondta a videóról Jesse Franks.

Franks eredetileg egy olyan szüléssel kapcsolatos oktatási eszköz ihlette, amellyel évekkel ezelőtt találkozott. Saját változatot szeretett volna készíteni, hogy ezzel is segítse az ICAN érdekképviseleti munkáját. Valami olyasmit szeretett volna, ami szemléletesen mutatja be a császármetszést, megmutatja, hogy ez egy komoly nagy hasi műtét, bemutatja, hogy hány réteget érint. Ráadásul az eszköz – ami nem más, mint filclapok sokasága – megérinthető, megtapogatható.

Függetlenül attól, hogy végül, hogyan születik meg a kisbabánk, minden anyának szüksége van a szüléssel kapcsolatos információkra, ez az eszköz, pedig könnyen érthetővé teszi, mit is jelent a császármetszés.

(Cikk forrása: mother.ly)